another tag!

ketepi semua…ade tag yang perlu diselesaikan dari Nida..

Y O U … C A N … O N L Y … T Y P E ……O N E … W O R D !
N O … E X P L A N A T I O N S !

1. Yourself: cute!
2. Your boyfriend :akii
3. Your hair:black
4. Your Mother: Garang
5. Your Father: kurus
6. Your Favorite Item:watch
7. Your dream last night: nothing
8. Your Dream Home: mansion
9. The Room You Are In: cold
10. Favorite colour: orange
11. Your fear: snake
12. Where do you want to be in ten years : Macca’
13. Who you hung out with last night: no one
14. What You’re Not: popular
15. Your Best Friend: happy
16. One of Your Wish List Items: rich
17. Your Gender:female
18. The Last Thing You Did: eating
19. What You Are Wearing: baju kurung
20. Your Favorite Weather:cloudy
21. The Last Thing You Ate: nasi Lemak
22. Your Life: great
23. Your Mood: happy
24. Who are you: secret
25. Who Do You Want To Tag: sumijelly

Advertisements

13 perkara! sila jawab…

Kena TAG dengan Kak Ayu. Dah takmo citer panjang….buat jer…sebab ape aku rela hati buat…sebab aku takde keje kat opis ni.boleh la nak buat..huhuhuhu…

1. Adakah anda rasa anda hot?

Hot ker? kat opis ni cejuk ni ha….!! Hot la jugak dari pada My cInta yang selalu pasan dia hot tu…muahahaha

2. Upload gambar kegemaran anda

1_769979610l

3. Takde soalan, rasanya kena cerita pasal gambar kat atas la kot

nak tau…?? heheh..gambar ni ade sentimental value ni….ader cerita disebaliknya. dan dua handphone tu adalah milik aku dan My Cinta. Time ni baru-baru nak dating..muahahaha….

4. Bila kali terakhir makan pizza?

hahahaha..time puasa aritu…first time dapat gaji!!

5. Lagu terakhir yg anda dengar?

lagu situasi – bunkface

6. Apa yg anda baru buat selain dari menyelesaikan tag ni?

melayari laman web Oh! Tidak

7. Selain nama anda sendiri, anda dipanggil nama apa?

Nopa, Fadhilah

8. Tag lagi 6 orang

wajib ke ape??

1. Adney Syafiq

2. TIADA

3. Hasnida

4. Atiela Razmie

5. Julie Dzali

6. Faizul Mokhtar

 

9. Siapakah orang no 1 pada anda?

Orang yang nak ajar aku buat wordpress…baru je kenal 2-3 hari lepas kt blog..muahahhaa

10. Kata sesuatu pada org no 5..

Update la blog tu….!! entry lama tak bergerak2 pun…

11. No 3 ada hubungan dgn sape?

ada hubungan ngan abang beca…ekekeke

12. Bagaimana dengan org no 4?

dia ade hubungan ngan Fazlie Hashim…no. 4 ni kawan baek aku ni.

13. Pesanan kepada org no 6

aha….!! sila la jenguk blog aku selalu yek..

No 2 takde soalan, jadi saya tak masuk nama kat no 2. Harap maklum. lagipun aku tak tau nak tag sape lagi.kebetulan lak takde soklan lagi bagus kan….

 

Sekilas : hehehehe………….

Sembilu

Encik SAni telah tag aku yg cumel ni..hahaha…nah amek ler bace..

 

1. put your iTunes, Window Media Player, etc on shuffle (i just play Winamp.. good enough)

2. for each question, press the next button to get your answer.

3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.

4. tag 10 friends.

5. have fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Because of you (kelly clarkson)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Malaysia (cutpoliteknik)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Kita Insan Biasa (Jayjay & Dayang)

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Naluri Lelaki (samsons)

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Tenda Biru (Desy Ratnasari)

WHAT’S YOUR MOTTO?
Salam Untuk Kekasih (Nadia)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Teratai (Ramli Sarip)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Moment Like This (Kelly Clarkson)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Jika Itu Yang Terbaik (Ungu)

WHAT IS 2 + 2?
Buatmu Ibu (Aeman)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Ku T’lah Jatuh CInta (Agnes Monica)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Mimpi Yang SEmpurna (Peter Pan)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Seribu Bayangan (Damasutra)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Akulah Kekasihmu (AX’L)

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Sampai Hati (Spring)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
DAri Jauh Ku Pohon Maaf (Sudirman)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Wajahmu Kubayangkan (Sudirman)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Kenangan Semalam (OLAN)

IS YOUR BIGGEST SECRET?
Brown Eyes (Beyonce)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Kaahe Chhed Mohe (Devdas)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
One Love (instrumental)

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Sembilu (Ella)

 

Mari ..mari..anda di tag!!

1. Cik Satilah

2. Cik Julie

3. Cik Suhaila

4. Cik Ayu

5. Cik Cici

6. Encik Azmir

7. Cik Echa

8. Encik Tomok

9. Encik Wakdol

10. Encik Ridset

(itu pun kalau mereka ini membaca blog aku..hahahaha)

tag : i can’t stand

 

encik sani yang hampeh telah mengetag aku balik dengan title yg sama..adoiyai!! ghaso nak pitam jer dapat tag camni..

 The rules : List at least 5 things & tag your friends…

 

1. I can’t stand bila ada orang tag benda yang sama byk2 kali…tapi disebabkan benda ni dapat menghiburkan aku jugak..boleh jela..huhuhu…

2. I can’t stand bila dah janji tapi lupa…kalau sempat batalkan last minute ok lagik..tapi ini terus lupa plak. tensen tul..

3. I can’t stand bila kene beratur panjang-panjang…kat kaunter tiket wayang ker, kat bank ke, pejabat pos bla bla bla….sebab-sebabnya penat la nak kene berdiri. (tp sib baik byk kaunter dh guna nombor)

4. I can’t stand perebutan menaiki kenderaan awam…sebab-sebabnya kalau aku dtg dulu mesti aku kene naik lambat..(mungkin sebab aku tak reti berebut) pastu bau toksah citer la…Pagi-pagi segar jugaklah…tp kalau dah petang balik keje…adoiiii byg la camne…

5. I can’t stand bila ader orang kata muka aku macam rita rudaini…hahahaha…macam poyo je bunyi nye…tapi betul wooo….

moral of the story…jangan tag sape2..hahahaha

Tagging Time : Thing I cant’s stand! (frm Kak Shila)

The rules : List at least 5 things & tag your friends…

1. Tak tahan bila dapat saimen byk2 pastu dateline dekat2….patut tak aku rasa camni??huhuhu..macam tak jer…tapi sebenarnya memang patutla..sebabnya, apa lecturer tu ingat aku takde benda lain ke nak buat? dorang tu lain la, takde masa nak bersosial…huhuhu (ayat remaja zaman sekarang)

2. Tak tahan bila dapat duit loan……. hahaha..hampeh tul aku. mau nye tidak..dapat duit loan macam-macam benda nak buat..tapi penyudahnye abis kat sewa rumah, bil api, bil air, bil internet, barang dapur kat rumah bla bla bla..…..

3. Tak tahan bila sesat jalan…..ini boleh tanye julie.aku memang rasa tak boleh tahan nak marah kalau aku sesat jalan. tak kira la sape yg menyesatkan. aku ke orang lain ker…time tu anak tekak ni rasa perit je nak marah.terutama julie la selalu jd mangsa (tapi dia buat dunno jerk)

4. Tak tahan bila tengok citer sedih……….aku ni plak jenis sentimental..huhuhu kalau citer tu memang sedih gile babeng..memang bercucuran air mata aku ni. citer hindustan plak tu!! kuikuikui….

5. Tak tahan bila call 100 kali tak angkat……..berbulu jerk rasa…dah la tak angkat fon, pastu siap matikan plak tu. itu lagi panas hati. sms satu patah haram pun tak jawab. rasanya ayat lazim “campak jela hp tu kalau tak nak angkat”

aku ni pun bukan ader byk kawan pun..dah ler kawan2 aku kakak aku amik dorang utk tag dier…

tak adil betul kan…

takpe…rakan-rakan di bawah, anda memang insan bertuah…

1. encik azmir

2. Encik Sani 

3. Cik Echa

4. Encik stage

itu sahaja setakat ini…terima kasih!

tag 11 januari dari Piratesssss

aku tak perasan tag ni…ada nama kau.cet! lama dah tak kene tag…tapi dek kerana pirate ni aku buat jugak (walaupun terpaksa..hehe)

10 perkara pasal pirate??

1. tak tahu dia tinggi mana? sebab tak pernah jumpa agi kan.

2. muke dia chubby-chubby..comel tu..

3. dia dah ada my.sayang.com…

4. dia nak kawen…

5. saya cuma tahu nama dia Sani jer tatkala di amemberi no pon kat saya dan saya persoalkan “nak panggil pirate ke?” =)

6.dia suka baca blog (kot tak takkan dia masuk blog saya kan)

7. dia suka tulis blog (kot tak dia takde blog, ini dah kira tak tahu nak tulis ape ni..)

8. dia seorang lelaki.

9. dia suke pegi pavillion tengok wayang….

10. dia pernah tengok wayang gold clas..tiket  RM40 satu..hahahahaha..

 

Novel Kegemaran

erm…time skolah aku meman gsuka baca novel…kegemaran tu tak tahu la..tapi dulu-dulu suk ahadiat akashah punye novel..tajuk macam-macam ar…tak leh nak senaraikan dah lupa..huhuhu..sekarang suka novel tulisan Dr. Tuah..ada motivasi..(buat masa ni..takde lagi aktiviti membaca novel)

5 benda kesayangan saya

1. Laptop (baru beli wooo…)

2. Handphone (walaupun saya sering menjahanamkannya dengan membiarkan ia terjun dari atas meja ke atas lantai)

3.wallet (even takde duit pun, tapi wallet tu sangat berguna buat saya)

4. Jam tangan (pemberian si dia di hari jadi saya =) thanks you cayangku)

5. semua kepingan gambar yang saya miliki (tidak kirala ia ada di dalam laptop/cd/pendrive/di dalam album/ bersepah di atas lantai/dsb tapi mesti ada muka saya ar kan…)

Saya nak tag orang-orang seperti di bawah:

1. Attila Razmie

2.Julie

3. Azmir

4.Kak Shila

only them….thank you