8 tahun

Assalammualaikum.

hehehe….

8 tahun tinggalkan blog ni sejak ada blog berbayar yang baru. tapi blog berbayar tu pun akhirnya terkubur. terasa rindu nak menulis semula.

dah 8 tahun blog ni sepi. hari ni nak meriahkan semula.

Alhamdulillah. masih bernafas. Dikurniakan kesihatan yang baik. cerita selama 8 tahun tu ada pada blog sekilass.com. tapi sebab tak tarik lagi entry2 dalam blog tu, maka kita buka buru baru jelah ye.

lupakan yang lain. kikiki…

last menulis dulu kat blog satu lagi tu rasanya dalam 2 tahun lepas kot. lepas tu, berhenti kerja, takde masa lagi nak update. langsung tak bayar domain….tutup sudah.

kalau kat sini FREE. hahaha…

ok. ada banyak nak story mory dengan pembaca. hai untuk pembaca lama dan hai untuk pembaca baru.

Boleh panggil saya Cik Norfa. walaupun sudah berstatus ‘puan’ kikiki….

Salam perkenalan.

Advertisements

another tag!

ketepi semua…ade tag yang perlu diselesaikan dari Nida..

Y O U … C A N … O N L Y … T Y P E ……O N E … W O R D !
N O … E X P L A N A T I O N S !

1. Yourself: cute!
2. Your boyfriend :akii
3. Your hair:black
4. Your Mother: Garang
5. Your Father: kurus
6. Your Favorite Item:watch
7. Your dream last night: nothing
8. Your Dream Home: mansion
9. The Room You Are In: cold
10. Favorite colour: orange
11. Your fear: snake
12. Where do you want to be in ten years : Macca’
13. Who you hung out with last night: no one
14. What You’re Not: popular
15. Your Best Friend: happy
16. One of Your Wish List Items: rich
17. Your Gender:female
18. The Last Thing You Did: eating
19. What You Are Wearing: baju kurung
20. Your Favorite Weather:cloudy
21. The Last Thing You Ate: nasi Lemak
22. Your Life: great
23. Your Mood: happy
24. Who are you: secret
25. Who Do You Want To Tag: sumijelly

giler sibuk aku hari ni…

siyes…aku sibuk.

lar…korang kena percaya jugak. hari ni memang aku sibuk!

sibuk sangat-sangat la…

sibuk men fesbuk.

sibuk cari kerja kosong.

sibuk baca blog orang.

sibuk tengok movie.

kan? aku dah cakap dah aku sibuk! korang takmo percaya.

oklah..aku sedang menyibukkan diri ni.

sekilas : pening kepala otak aku!

korang prasan tak?

beberapa perkara yang mungkin korang perasan atau tak dalam blog aku ni…

1) ini adalah entry ke-5 aku hari ini.

2) aku jarang citer pasal mak ayah aku dalam blog aku.

3) aku tak pernah cakap aku cantik, tapi selalu prasan aku comel

4) aku mesti cite yang best2 jer pasal My Cinta..sebab kalau dia baca yang tak best, mesti dia suh aku benti blogging.

5) aku asik cite nak tunggu gaji, tapi bila dah gaji aku tak cite pun.

okey…terima kasih kerana perasan atau tak perasan.

sekilas : bosan weyh nak tunggu kul 5 petang!

cuba bersikap tenang tapi dalam hati…

Setelah sebulan aku menunggu jawapan daripada SPA…malah 14 NOV tu terus je aku check online…tapi tak keluar lagi resultnya…

dan pagi ini tetiba tergerak nak check…dah keluar result Penerbit Rancangan B27…

aku berdebar jugak…setelah masuk no. ic aku tu…treeennnnggg…….

“Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini”

Memang la cuba berlagak tenang…tapi dalam hati, tertanya-tanya sendiri…kenapa la aku tak dapat?? then, berfikir sejenak…bukan rezeki aku. mungkin ada orang lain yang lebih memerlukan jawatan tu…ye..ada orang yang lebih memerlukan, bukan kerana aku tidak layak (walaupun mungkin itu hakikatnya). cuba sedapkan hati sendiri…

Well, kene juga mencuba lagi kali kedua jika diberi peluang untuk temuduga. Lagipun itu pertama kali aku di temuduga kat SPA. takde pengalaman lagi. Mungkin juga tak cukup persediaan. orang lain yang dah lebih 10 kali pun masih tak dapat dan terus mencuba..kenapa tidak aku kan? Sebenarnya aku frust juga. Sebab memang aku menantikan jawatan tu..tetap kan…sape tak nak ye tak?

aku sedih…tapi nak buat camne…redha jela…

sekilas : waaa…….!!!

 

13 perkara! sila jawab…

Kena TAG dengan Kak Ayu. Dah takmo citer panjang….buat jer…sebab ape aku rela hati buat…sebab aku takde keje kat opis ni.boleh la nak buat..huhuhuhu…

1. Adakah anda rasa anda hot?

Hot ker? kat opis ni cejuk ni ha….!! Hot la jugak dari pada My cInta yang selalu pasan dia hot tu…muahahaha

2. Upload gambar kegemaran anda

1_769979610l

3. Takde soalan, rasanya kena cerita pasal gambar kat atas la kot

nak tau…?? heheh..gambar ni ade sentimental value ni….ader cerita disebaliknya. dan dua handphone tu adalah milik aku dan My Cinta. Time ni baru-baru nak dating..muahahaha….

4. Bila kali terakhir makan pizza?

hahahaha..time puasa aritu…first time dapat gaji!!

5. Lagu terakhir yg anda dengar?

lagu situasi – bunkface

6. Apa yg anda baru buat selain dari menyelesaikan tag ni?

melayari laman web Oh! Tidak

7. Selain nama anda sendiri, anda dipanggil nama apa?

Nopa, Fadhilah

8. Tag lagi 6 orang

wajib ke ape??

1. Adney Syafiq

2. TIADA

3. Hasnida

4. Atiela Razmie

5. Julie Dzali

6. Faizul Mokhtar

 

9. Siapakah orang no 1 pada anda?

Orang yang nak ajar aku buat wordpress…baru je kenal 2-3 hari lepas kt blog..muahahhaa

10. Kata sesuatu pada org no 5..

Update la blog tu….!! entry lama tak bergerak2 pun…

11. No 3 ada hubungan dgn sape?

ada hubungan ngan abang beca…ekekeke

12. Bagaimana dengan org no 4?

dia ade hubungan ngan Fazlie Hashim…no. 4 ni kawan baek aku ni.

13. Pesanan kepada org no 6

aha….!! sila la jenguk blog aku selalu yek..

No 2 takde soalan, jadi saya tak masuk nama kat no 2. Harap maklum. lagipun aku tak tau nak tag sape lagi.kebetulan lak takde soklan lagi bagus kan….

 

Sekilas : hehehehe………….

Sarapan pagi yang ditaja!

hoye…hoye…dah lah gi keje di hantar oleh My sis sampai depan office….lepas tu sarapan pagi hari ini pula di taja sepenuhnya oleh beliau…hahahah….

terima kasih ler kerana memahami adikmu ini masih belum gaji!! tapi rasanya….makan malam pun tiap-tiap hari semuanya di taja…muahahahaha…apa leh baut..itu lah untungnye menjadi adik kan…lagi pulak seorang adik yang masih single mingle lagik ni.

itu pun sebab hari kakak aku tak gi keje…kerana Zulfadhli kurang sihat…@ dlm erti kata lain dia pun macam malas-malas je nak gi keje.huhuhu….sabo jela kan.

Danial

Danial yang lengkap berbaju skolah. orang suh letak beg  dalam kete takmo.

Lepas anta aku, akak aku anta dia gi skola lak.

Iskandar

Tengok Iskandar, sibuk je nak pakai kopiah. mengikut je apa abang dier buat…

Milo ais

Milo Ais sudah sampai. ok, gambar roti canai tak sempat snap.

DSC04579

ini lah dia wajah orang yang belanja aku tu..

huhuhu…tu tengah pikir la tu, abis la duit aku ari-ari bayar tuk budak nopa ni…ade aku kisah? hahahaha…

sekilas : ari ni bosan weyh! men game lagi ler jawabnye.