sekilas
a simply life

cuba bersikap tenang tapi dalam hati…

Setelah sebulan aku menunggu jawapan daripada SPA…malah 14 NOV tu terus je aku check online…tapi tak keluar lagi resultnya…

dan pagi ini tetiba tergerak nak check…dah keluar result Penerbit Rancangan B27…

aku berdebar jugak…setelah masuk no. ic aku tu…treeennnnggg…….

“Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini”

Memang la cuba berlagak tenang…tapi dalam hati, tertanya-tanya sendiri…kenapa la aku tak dapat?? then, berfikir sejenak…bukan rezeki aku. mungkin ada orang lain yang lebih memerlukan jawatan tu…ye..ada orang yang lebih memerlukan, bukan kerana aku tidak layak (walaupun mungkin itu hakikatnya). cuba sedapkan hati sendiri…

Well, kene juga mencuba lagi kali kedua jika diberi peluang untuk temuduga. Lagipun itu pertama kali aku di temuduga kat SPA. takde pengalaman lagi. Mungkin juga tak cukup persediaan. orang lain yang dah lebih 10 kali pun masih tak dapat dan terus mencuba..kenapa tidak aku kan? Sebenarnya aku frust juga. Sebab memang aku menantikan jawatan tu..tetap kan…sape tak nak ye tak?

aku sedih…tapi nak buat camne…redha jela…

sekilas : waaa…….!!!

 

One Response to “cuba bersikap tenang tapi dalam hati…”

  1. try lagi..ade rezeki..isnya’allah..slm ziarah


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: