sekilas
a simply life

this is November

sekejap je ye masa itu berlalu.maknanya sekarang ni dah 3 bulan aku kerja kat KSM ni. Alhamdulillah, dapat kerja yang ok, suasana yang ok…dan kawan-kawan yang ok.

tapi 3 bulan gaji, takde lagi dapat menyimpan..huhuhu…sabo jela….

bulan lepas aku ngan semua dak-dak PKS ni buat kerja-kerja untuk development. tapi dah selesai 30 Okt aritu. dan sekarang, kembali kepada kerja-kerja asal kami untuk maintenance department. Hidup JobsMalaysia…ceh!

nothing special to story about…just nak borak-borak kosong je. boleh? boleh la…boleh la…

keje uuntuk semakan modul pun dah buat.t akt ahu nak buat apa dah ni. tu yang menghudet blog sayangku ini. hari ini 2 Nov….tomorrow 3 Nov…birthday my cinta.. =)

sayangnye dia nun kat Sarawak..tak dapat nak clebrate…lagipun, nak celebrate pun tak leh..takde bajet…hahahaha…

tak taw lar apo nak bagi kek mamat ni…no idea…hurm….banje makan jela kalau dia balik sini. huhuu…tapi, aritu tanya bila dia balik. dia cakap ujung tahun ni…lambat la maknanya nak banje makan tu..hehehe…

hmm…ramai jugak yang dah berhenti kerja kat sini sebab dapat kerja lain. aku ni tak tahu lagi la rezeki camne. 14 okt aritu aku ader gi interview untuk penerbit rancangan B27 kat SPA. jadi orang pertama plak tu yang masuk bilik tu. tak tahu lar result dia camne. 14 Nov nanti baru leh tahu. korang rasa2 aku leh dapat tak? sebab ada soalan yang dia tanya kat aku, aku tak pasti nak jawab ape…soalannye “apakah masalah sebenar Indonesia dan Malaysia sampaikan Indonesia tu bencikan kita?” “saya tak pasti, sebab terlalu banyak masalah” panel tu tak puas hati dengna jawapan aku…sebab ape…camne aku nak jawab, semua benda dia dah cakap dah sbelum aku jawab. emosi betul dia bila cakap pasal hal ni….last’last dia sempat tanya aku “awak ni orang Indonesia ke Malaysia” hahahahha…sib baik aku warga Malaysia yang sejati. kot tak, aku mengamuk kat situ..hehehehe…

ade banyak perkara aku tunggu bulan ni….tunggu esok untuk birthday my cinta (macam lah dapat jumpa dia kan..huhuhu), tunggu 13 Nov untuk masuk gaji  (giler lambat..duit dah takde ni)…tunggu 14 Nov untuk result SPA…dan tunggu bulan jatuh ke riba..hahaha…takde kaitan langsung…

oke la…November datang lagi….sambung bicara di lain hari….selamat bekerja dan selamat bercuti dan selamat……err….yang boleh diselamatkan kita selamatkan lah yer….byebye…caaaaaauuuuuuuu…

zulfadhli

picture of the day : Setem buatan sendiri dengan gambar Menteri Kewangan akan datang!!

comel kan kan..geram tul ngan anak buah aku ni.

sekilas :  sejuk ni kat opis…

sekilas : sejuk ni kat opis…

No Responses to “this is November”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: