sekilas
a simply life

minggu perkenalan dan mesra mesri bersama rakan-rakan baru

rakan-rakan baru yang dimaksudkan adalah mereka yang bersama-sama aku menjalani temuduga di Kementerian Sumber Manusia memohon jawatan PKS (pekerja Khidmat Singkat) untuk satu tempoh selama 6 bulan. dan mereka-mereka yang terpilih ini telah bersama menjalinkan hubungan mesra sebagai sahabat baru di dalam hidup aku.

Ayong, LiLy, Kak Umi, Ain, Farhan, Kamal, Kak Lina, Diyana, Kak Shima, Faizul, Adnan, Fadhli, FAzli, Kamarul Ariffin (kalau aku panggil die pun sebut nama penuh, cam best plak)…itu antara 17 orang yang aku ingt nama die..sorg akak tu aku betul lupa nama die..dan 2 orang perempuan lagi, aku mcm lupa jugak..huhuhu…sorry seem to be..

2 hari sudah melangkah kaki untuk bekerja, tapi menjadi kebiasaan kepada pekerja-pekerja baru apatah lagi pekerja khidmat singkat macam kami ni, tiada kerja yang ada untuk kami. so 2 hari ni, kerja kami berbual, berbual, berbual sambil berkenalan dan berkenalan. stop!

hari pertama kami diperkenalkan dengan pegawai-pegawai teknologi maklumat. antara yang aki ingat, Puan Kamisah ker Kamsiah eh..isskk, kang salah letak nama lain plak jadinya…pastu, Kak Ena, Kak Liza, Dayah…itu je la kot. Walaupun kami di bawa tawaf satu deparment tu, aku memang tak ingat dah sape nama-nama mereka, apatah lagi bahagian yang kat depan pintu masuk tu…huhuhu…langsung lupa. sorry ye encik-encik sekalian…

Pastu kitorang dibenarkan balik jam 2 petang. balik itu, aku, Ayong, Ain dan Lily gi alamanda layan movie The Proposal..dorg ni pegi tgk wyg sbb nak temankan aku yang tak tahu nk gi mana kerana akak aku blk keje lewat, jadi kunci aku takde..hahahaha…last2 Ain dengan baik hati telah menghantar aku balik rmh..Terima Kasih, jasamu dikenang selalu…

dan hari ini, waktu Kak Ena bagitahu kami takde kerja lagi, aku dan rakan-rakan lain dah mengeluh..takkan smp kul 430 ptg nak duk terperap dalam bilik yang ada meja macam nak meeting tu. kemudian, dalambilik tu plak dipenuhi oleh staff2 yang kelihatan berdedikasi menghadap komputer tanpa memperdulikkan kami yang gelak ketawa berbual di dalam bilik tersebut…huh!! mau tak boring..aku berjalan keliling meja mahu 2 kali tawaf pegi bertemu seorang demi seorang rakan untuk berbual..Mengantuk lagik…

dan akhirnya, Kak ena buat pengumuman lagi, kami balik jam 2 petang jugak..alhamdulillah…

nah sekarang aku ader dirumah, ain tolong tumpangkan.. Ain lagi..nnti byr duit minyak eh.. =P

Kebetulan Ain tu kawan sekolah Satilah dulu…rumah die pun Jengka 17 juga…kawan satu kampung jugak la kan..kecilnya dunia. Ain ini sedang menyambung pengajian di peringkat Master. skrg tgh siapkan thesis tak silap aku. kira last smester die la..daripada die buang masa, dan takde duit..baik lah die bekerja. kebetulan pulak ‘cik abang’ die ni keje kat sini jugak..hurm..sngla die apa2 hal nnt…hehehe….

okey lar….aku nak pi smayang dulu…sudah Asar ni…Selamat tinggal…

sekilas : aku suka bertemu rakan-rakan baru, tapi belum tahu lagi mesra alam staf2 kat situ..harap semuanya okey!

8 Responses to “minggu perkenalan dan mesra mesri bersama rakan-rakan baru”

  1. wah2..sonok la tu kan blh kawan ramai..mana aci g keje xbuat keje? makan gaji buta nie..haha.. dapat gaji jgn lupekan saya..
    – tetiba lak nama saya ada kt atas tu..pelik nie..isk3.. k, berkawan berpada..jg diri leklok..

  2. ala tersalah taip la..nak taip ‘aku’ tertapi ‘aki’

  3. mesti rindu kt sy tu smpai tersilap taip..haha

  4. hampeh tul ko…perli aku lar tu…
    apa ke hal nye aku kena rajin2 angkat meja..?? aku takde basic repair pc ar..jahanamkan pc bole ar..
    kamarul ariffin perasan hensem..cait!!

  5. rindu la sgt..hik!

  6. assalamualaikum…sy terasa ingin join skali laman ni

  7. wsalam…join je,apa salahnye.

  8. hai boleh berkenalan


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: