sekilas
a simply life

finally, i got the job!! horeeyy…

pagi ini, Norfa pergi interview…pada jam 1o.oo pagi dia sudah berada di kawasan di mana syarikat itu berada…

bila dah sampai tu, hatinya sangat berdebar…agak kekosongan pejabat itu. masuk dan kemudiannya, seorang perempuan menghulurkan borang dan minta Norfa isi borang tersebut.

tulis…tulis….menggigil tangan dia tau!! saja tulis perlahan. melambatkan masa yang banyak tu.

selesai…Norfa bagi balik pada perempuan tadi (kerani ke..setiausaha ke). lama kejap, Encik Alam panggil masuk…

Norfa pun duduk. Encik Alam bagi sehelai kertas dan sebatang pen. suruh tulis pasal diri sendiri. In English okey!! muka Norfa dah kelat. Pandai ke tulis dalam English..? hehehe…

tulis je….dah habis merepak. Encik Dani pulak masuk kenalkan diri sebagai pengambilan staff. suh cerita jugak pasal diri sendiri (padahal dah tulis dah) Norfa cakap Melayu jerk..hehehe…

lepas tu, Encik Dani duk citer pasal company tu..bla..bla..bla..

hampir sejam jugak lah sesi soal jawab, bercerita dan berjenaka (ada ke dia buat lawak?? ) huhuhu….

dan akhirnya, Isnin Norfa boleh mula mula bekerja. pukul 3 petang datang balik lepas sembahyang Jumaat (memang la time tu dah abis sembahyang Jumaat, ke ader orang duk Sembahyang Jumaat lagi.?) untuk sign offer letter, buat id pass…dan dapat pakaian krew…huhuhu

kerja apa? hehehe…kerja kat production shooting2 ni ape je la yang Norfa leh buat…Norfa jaga wardrobe…and akan buat satu team untuk wardrobe department tersebut….

minggu depan Norfa kene follow Kak Nor shooting, kena belajar camne nak buat. 2 minggu lagi, kena buat sorang-sorang..fuh!!

 

sekilas : persoalannya, berjayakah NOrfa di dalam tugas barunya ini..sama-sama kita saksikan episod seterusnya….

2 Responses to “finally, i got the job!! horeeyy…”

  1. alhamdulillah..tahniah untuk norfa..pasni keje lelok n kena pandai2 bwk diri..bila stat keje ni kena tabah tau..
    >satu lagi lupe nk gtau sal RM180..hehe..

  2. wahh…
    confirm gaji ribu2 neh…
    gud luck ah!
    nk wat request.
    khwin nnt jemput (muke tak malu plak).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: