Maaf tiada mood untuk meng’updet’ blog buat masa ini.

Tidak sibuk. tapi malas…

ketemu semula  jika ada ruang dan peluang (walaupun banyak).

Lu pikir la sendiri – Ahmad Nabil Ahmad.

Advertisements

cinta ini membunuhku

Cinta Ini Membunuhku

kau membuat ku berantakan
kau membuat ku tak karuan
kau membuat ku tak berdaya
kau menolakku acuhkan diriku

bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

reff:
kau hancurkan aku dengan sikapmu
tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku

bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
ku sadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

repeat reff

akhirnya, aku mampu menarik nafas lega setelah berpeluh-peluh untuk mengetahui keputusannya.

mane kan tidak, start dari 530 pm aku try masuk student portal untuk check result aku….akhirnya, dalam kul 8 lebih aku berjaya memasuki web tersebut.

Alhamdulillah….even, i’m not pass with the flying colours but i still proud to be myself coz sampai ke sini juga pengajian aku. dan aku juga bangga melihat rakan-rakan lain yang mendapat keputusan cemerlang…

tahniah semua terutama myself. =)

sekilas : ader orang kata, aku takde keje lain selain melayan internet, updet blog or fb sampaikan ader orang terasa.. p/s : yela tu kot..aku mane ade buat keje2 rmh, mkn tido je..pastu bagi arahan kat mak suh buat macam2…anak derhaka betul la aku…! =) masih terasa!

Kesepian

kurindu disayangi sepenuh hati sedalam cintaku setulus hatiku kuingin dimiliki kekasih hati tanpa air mata tanpa kesalahan bukan cinta yang melukai diriku dan meninggalkan hidupku lagi

tolonglah aku dari kehampaan ini selamatkan cintaku dari hancurnya hatiku hempaskan kesendirian yang tak pernah berakhir bebaskan aku dari keadaan ini sempurnakan hidupku dari rapuhnya jiwaku adakah seseorang yang melepaskanku dari kesepian ini

 

by Dygta

 

sekilas : masih terasa hati…

Hari ni kerja aku peka kepada bunyi telefon untuk menerima panggilan daripada ofis.

Tapi dari [agi samapi ke etang baru aku dapat panggilan tersebut. Id pass aku masih dalam proses pembikinan. encik Adam pulak yang menghubungi aku sekitar 4 petang tadi. dia la yang kata, kalaud ah siap baru aku leh start keje…erm..apa2 jela labu!!

pagi tadi, posmen datang! ader surat untuk aku…sebab posmen tu sebut nama aku “Norfadhilah Mahdi”…”saya la tu!” (sambil buat muka malu2 sebab aku stil pakai baju tidur..muahaha). “ada surat dari Vietnam, pernah pergi sana ke?” …aku termenung japs…

betul ke surat aku. aku tengok kat atas sampul..betul la…pastu aku buat tak layan ngan posmen tu, aku masuk dalam rumah. Otw masuk tu baru aku teringat…NILA…dia pernah minta alamat aku..dan dia pernah akta dia ada kat
Vietnam…ape benda ek?

snap dulu gambar…bukti ia sudah tiba di rumah ku..hehehe…

DSC03982

DSC03987 DSC03986

DSC03988 

DSC03989

thanks to kakak nila…huhuhu….!

sekilas : tgh pikir ni, setem ni untuk dikumpul jer ke..atau leh guna? =P

 

 

finally, i got the job!! horeeyy…

pagi ini, Norfa pergi interview…pada jam 1o.oo pagi dia sudah berada di kawasan di mana syarikat itu berada…

bila dah sampai tu, hatinya sangat berdebar…agak kekosongan pejabat itu. masuk dan kemudiannya, seorang perempuan menghulurkan borang dan minta Norfa isi borang tersebut.

tulis…tulis….menggigil tangan dia tau!! saja tulis perlahan. melambatkan masa yang banyak tu.

selesai…Norfa bagi balik pada perempuan tadi (kerani ke..setiausaha ke). lama kejap, Encik Alam panggil masuk…

Norfa pun duduk. Encik Alam bagi sehelai kertas dan sebatang pen. suruh tulis pasal diri sendiri. In English okey!! muka Norfa dah kelat. Pandai ke tulis dalam English..? hehehe…

tulis je….dah habis merepak. Encik Dani pulak masuk kenalkan diri sebagai pengambilan staff. suh cerita jugak pasal diri sendiri (padahal dah tulis dah) Norfa cakap Melayu jerk..hehehe…

lepas tu, Encik Dani duk citer pasal company tu..bla..bla..bla..

hampir sejam jugak lah sesi soal jawab, bercerita dan berjenaka (ada ke dia buat lawak?? ) huhuhu….

dan akhirnya, Isnin Norfa boleh mula mula bekerja. pukul 3 petang datang balik lepas sembahyang Jumaat (memang la time tu dah abis sembahyang Jumaat, ke ader orang duk Sembahyang Jumaat lagi.?) untuk sign offer letter, buat id pass…dan dapat pakaian krew…huhuhu

kerja apa? hehehe…kerja kat production shooting2 ni ape je la yang Norfa leh buat…Norfa jaga wardrobe…and akan buat satu team untuk wardrobe department tersebut….

minggu depan Norfa kene follow Kak Nor shooting, kena belajar camne nak buat. 2 minggu lagi, kena buat sorang-sorang..fuh!!

 

sekilas : persoalannya, berjayakah NOrfa di dalam tugas barunya ini..sama-sama kita saksikan episod seterusnya….

Ada jugak seorang perempuan yang bekerja di pejabat berhawa dingin ternak lipas…

bukanlah nak kata apa…tadi aku tolong mak kemas office bos dia kat Jalan Jelatek tu…itu sudah mesti..dari zaman akak aku sumijelly tu tak kahwin..sampai dah anak 3…mak aku masih gagah lagi bekerja di situ..err….itu cerita lain la plak kan…

tapi yang aku nak cakap ni kan. pasal budak kat office tu la. nak kata lelaki tapi perempuan. masalahnya, dia tu tak reti nak jaga kebersihan kat tempat dia bekerja. orang lain pun makan dan minum juga. orang lain pun mungkin sibuk macam dia jugak. tapi dia ni mengalahkan orang yang mempunyai urusan seri paduka baginda.

pelik betul aku. kalau sekali jer aku tengok takpe. tapi makin menjadi. mula-mula aku tolong mak, tempat dia tu kat dalam tong sampah tu penuh ngan sampah makanan. kalau kering takpe. berair tau tak..minuman yang tak abis tu terus je dia buang dalam tong sampah dia tu. dia ingat kat pasar malam ke apa. pejabat la wei..bukan takde tandas dan sinki kat ofis tu..beberapa langkah je kot kalau nak buang air lebih tu. ini sampai basah la tong sampah dia tu. takpe lagi la…

lepas tu, dengan cawan atas meja dia…makan agaknye bersepah kot. padahal ader je ruangan untuk mentedarah kat ofis tu. Ustaz (bos) siap sediakan meja bulat, ader cerek, tempat cawan pinggan mangkuk lagi kat situ. apa kehalnya dia dengan selekehnya makan kat tempat dia tu.

itu hari pertamanya la aku tolong mak…hari seterusnya plak..(biasanya mak akan datang semula untuk kemas selepas 2-3 hari)… aku tengok tong sampah orang lain takdelah macam dia….kejap je dah penuh. orang lain tu sampaikan takde langsung sampah. sampah yang buat penuh tu pulak, sampah makanan. ape dia ni takt ahu ke nak buang sampah makanan kat tong sampah yang besar kat dapur tu…orang lain pun takde teruk macam dia. kalau kering, takpe!! macam biasalah basah….lepas tu, bukan tong sampah tu je yang basah. dengan karpet-karpet tu pun basah. pelik betul aku.

aku cakap ngan mak…”ape orang ni buat sampai basah karpet bawah meja ni.” mak kata, mak dah tegur staf tu, tapi..dengan keadaan yang berlaku ni..memang tak makan saman la kan. dah besar panjang kot!! mak aku pun bukan kuli dia ikut suka-suka hati dia nak buat busuk kat office tu.

sedang kau mengambil sampah dalam tong sampah dia tu..tetiba keluar anak-anak lipas dari dalam plastik tu. korang bayangkanlah…dia ni jaga jebersihan camner…kat tempat orang lain takde pun aku jumpa lipas. sebab dia letak makanan dalam tu..makanan tak abis licin..dengan air tak habis…sampai berair-air la tong sampah tu…aku ingat lipas pun suka duduk tempat dia. meja macam biasa kotor….macam budak tadika makan kat ats meja…paham jela kan keadaan dia.

dan malam tadi…tadi lepas Maghrib aku pergi lagi dengan mak…memang masih begitula bakul sampah dia. sampai aku terpaksa bawa bakul sampah dia tu gi toilet untuk bersihkan sebab ada air teh dalam tu…anak lipas pun ader okey!! aku ingat memang dia baru belajar ternak lipas la. itu anak lipas dah berekor-ekor…kalau dibiarkan sikit sampai sebulan..terus jadi mak bapak lipas…

aku tengok meja dia pun bersepah…mak mestilah tak berani nak usik, takutlah nanti kerja-kerja ofis dia tu prblem pulak kan. tapi, dengan pensil pen bawah meja…dengan tempat CD bawah meja…sudu-sudu di atas meja…botol kosong di atas meja…speaker bersama cawan-cawan di bawah meja….orang utan ke aper dia ni???

aku tengok meja orang lain pun bersepah jugak dengan kertas-kertas atas meja..tapi takdelah selekeh macam dia. even ader bekas makanan dalam bakul sampah tu pun, sampah kering..takde la plax sampai lipas nak datang kerumun kat bakul sampah tu…meja orang lain…2 kali datang, kadang-kadang baru aku tukar plastik sampah. sebab sampah dorang kering..boleh amik jer pakai tangan..macam kertas-kertas tak guna dsb…

tapi kalau tempat dia..aku ingat hari-hari kena tukar plastik sampah..sengal!!

DSC03970

DSC03971

DSC03972

itu jela…kang tunjuk yang lain-lain kang, banyak lagi yang aku komen! untuk pengetahuan korang, meja di apaling depan..kalau nak masuk ofis ni..memang jumpa dia dulu la…!! huhu…teruk minah ni (padahal tak pernah jumpa pun)

 

sekilas : Tahniah kepada rakan-rakanku yang sudah bergelar graduan pada 1 Jun 2009 yang lalu…