sekilas
a simply life

old story (part 1)

DSC03958

Mesti korang tertanya-tanya apekehal ade gambo cenggini aku lampirkan dalam post aku kali ni. haa…aku pun tak berapa nak pasti kenapa aku upload gambar ni. ade la 2-3 hari lepas, time aku nak alihkan kete nak parking depan rumah, aku telah membuat pusingan yang agak jauh sampai ke tepi lombong / longkang besar /sungai  ni ha…then aku siap berhenti kereta untuk snap tempat ni. pelik?

DSC03959

Aku pun pelik….untuk pengetahuan korang, batang paip ni merupakan jalan short cut aku untuk gi skolah dulu. korang bayangkanlah aku lalu sepanjang batang paip ni merentasi sungai kecik (sungai ke?, ye kot.) dengan berbaju kurung skolah, bawa beg sandang di belakang aku bersama dgn kawan2 pernah melaluinya. Kawan-kawan..? hurm, aku rasa yang pernah lalu, June, jiran depan rumah aku, sebelah rumah aku. itu jela kot..yang aku ingat,

DSC03960

time lalu dulu, aku pernah jugak terfikir, kalau aku jatuh ni, ade jugak terpampang kat muka depan surat khabar seorang pelajar dikhuatiri lemas di dalam sungai yang kotor ini..muahahaha…

short cut tu takde la short cut sangat. tapi zaman sekolah dulu rasa macam adventure la pulak kan kalau lalu situ. dan jangan tak tahu, tempat ni jugak pernah jadi port dating budak2 skolah..hehehe….sebabnya dulu kawasan belakang ni jadi jalan mati. jadi takde la orang lalu sgt. sekarang dah dibuat jalan tar, so kereta boleh lalu ikut belakang ni.

tapi, kalau suh aku lalu sekarang maybe aku tak berani kot! (boleh plak camtu kan).

actually, sejak aku balik ke rumah ni, banyak benda yang telah mengembalikan nostalgia aku bersama rakan-rakan sekolah. apatah lagi, mengenangkan rakan-rakan sekolah aku ramai yang dah berumahtangga…beranak pinak lagik. baru-baur ni pun ader contact dengan schoolmate aku dulu, G-An…sedang mengaturkan pertemuan semula. memang terlalu lama tidak berjumpa.

so…akan menyusul segala kenangan-kenangan itu kelask. sementara aku masih belum bekerja dan tiada apa-apa yang hendak dibuat. mungkin kenangan ini dapat membantu aku untuk menjadi orang yang lebih berguna (err…ade kaitan ke tak eh?)

sekilas : kalau aku ke Paragon Point, mungkin lebih banyak yang hendak dibicarakan… =)

2 Responses to “old story (part 1)”

  1. Ayat ko ni kan :
    “so…akan menyusul segala kenangan-kenangan itu kelask. sementara aku masih belum bekerja dan tiada apa-apa yang hendak dibuat.”

    kalu di tambah :

    sementara tu leh jaga anak2 yg duk kat bangi tu…
    muahahaaaaaaaaa……………

  2. suke suki je kan….

    dtg la rmh mak…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: