sekilas
a simply life

Helmet oh helmet

Assalammualaikum kalian…

semenjak aku hantar tesis aku, lama jugak tak updet blog. ade la orang tu dok tertanya2 kenapa tak updet2 blog ku ini..

Alhamdulillah, hari Jumaat yang lepas, aku telah selamat menghantar tesisku. dan doaku semoga aku mendapat keputusan yang baik dan lulus semua kursus yang ku ambil.

sekarang, aku berada di Kuala Lipis rumah Kak Ida..beriya benar wanita ini mengajak aku ke mari. maklumlah, bukan selalu aku akan bercuti panjang. sementara mendapat pekerjaan yang sesuai dan aku suka..huhuhu..

tadi sewaktu berjalan di pekan Kuala Lipis, bersama Kak Ida, dan jiran tetangganya untuk makan nasi kerabu di pagi hari, aku ternampak seorang wanita Cina yang memakai helmet yang pada aku memang buruk la kan. sebabnya, sekarang ni kan orang-orang muda cam aku mestila memilih nak pakai helmet cantik-cantik sikit. itu pengakuan jujur aku la…huhuhu…tapi kalau takde helmet cantik..redah jugak lah helmet buruk pun.

tau jela…kadang-kadang nyonya dan apek berbangsa Cina ini tidak bergitu berkira pabila menyentuh soal helmet. asal boleh lindungi kepala atau tidak disaman polis, dia sarung je kat kepala. helmet dorang ni plak macam sepesen je..yang kaler kuning-kuning cair sket…pastu nampak ala-ala oldskool. memang kalau kita ni nak pakai pikir 2-3 kali jugak..malu la katakan.

i'm just not sure...girl ni tau tak dia salah pakai helmet?
i’m just not sure…girl ni tau tak dia salah pakai helmet?

adakah bangsa kita merasa malu untuk memakai helmet seperti ini?

7 Responses to “Helmet oh helmet”

  1. haha..ni la nama nya fesyen..awk xnak try ke? ranggi tue..

  2. hahahahaha

  3. muahahaaaaaaaaa………….
    ada ker org pakai helmet cam nie…..
    apa da…………
    rasanya kelas memandu kene ajar juga
    “”cara2 memakai helmet”……..

  4. kelas memandu memang ajar pun cara2 nak pakai helmet…entah2 die takde lesen…

    oo encik gelama..awk try la dulu ek..hehehe

  5. saya dah try dh dlu..ok je..tapi pakai dlm umh ler..hehehe

  6. dalam rumah buat aper…pakai la cam amoi ni ha…rilek jer kat public.

  7. blh tapi awk la kena pakai dlu..hik3…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: