sekilas
a simply life

Tekanan yang amat dasyat

Hari ni Norfadhilah pnteng kelas animasi.

semalam punye semalam tidurnya tidak cukup mengerjakan assignment en. Norman. Padahal nak tunjuk draft je ni. Dan en. Norman tengok2 macam tu jer….sedangkan sebelum tu beriya-iya dia pesan sebelum hantar final esei kene tunjuk draft dulu. tapi, macam tu jer??? tak hargai langsung penat lelah orang lain untuk perah otak dan kelaurkan idea-idea bangang dalam otak ni.

petang semalam hujan. memang best kalau tido. tapi sahabatku Jijan datang rumah pulak sebab dia nak buat thesis dia kat rumah aku. Takkan aku nak jawab tak boleh sedangkan tujuan dia untuk pembelajaran. Walhal niat aku nak tido sebab tidak cukup tido sebelum itu.

takpe…Jijan datang aku turut sama-sama berkongsi idea dan rasa.

Malam semalam ader screening. Pegi lepas maghrib…lepastu abis dalam jam 10 mlm. Jijan ajak melepak kandang. aku tolak sebab aku nak buat animasi kononnye.

sampai rumah, aku melipat baju kemudian aku pesan sama My Cinta untuk kejut aku jam 1 pagi sebab nak buat animasi dan menyambung mengerjakan thesis. memang panggilan telefon itu mengejutkan aku. aku ajwab dan kemudiannya aku tido balik sebab memang mengantuk giler babi…

tapi ekjap-kejap aku bangun buka mata…ingat nak buat keje..tapit etap tak larat..tido balik. sampai aku dah bukak laptop siap-saip tapi tido balik jugak. Subuh tadi baru aku bangun untuk buat kerja animasi. memang dah pasang niat time aku mamai-mamai tadi. takmo pegi kelas animasi. memang niat ku tercapai..huh!! benci betul.

tapi tengah-tengah buat keje laptop plak buat perangai….hang…start 5-6 kali pun sama…bodo!! Virus mengom tu dah menular ke seluruh laptop aku ni agaknye…

terus buat keje dan buat…siap sekitar jam 11…nak print ink plak abis…c***i betul!!!

lepas tu, sekarang ni la buat bodo!!! Call My Cinta cakap macam nak maki orang plak!!…dia kate dia tenson..yela..sama2 tensen…

haa..ni baru lepas dia call….sorry malas nak layan! biar dia plak rasa macam aku tengah maki dia…(tapi sebenarnya tak pun, cuma rasa tensen sangat2. sorryla sayang, i tak marah u pun..sayang sgt!!) tengah nk tunggu kedai buka (sebab tutup smayang Jumaat). maybe kul 2…nanti siap2 mandi terus gi kedai print..malas sangat..pi kedai ibu je kat bawah…mahal pun mahal la…ada aku kisah???

Tapi, kalau dah takde duit tu buat cara takde duit..pi beli ink refill sudah..kalau boleh refill..kalau betul aku beli ink tu..kalau salah!! macam c***i lagi la jawabnye…. 

dah la…..semoga aku kembali tenang!!!

sekilas : entri ni pun terasa macam c***i

12 Responses to “Tekanan yang amat dasyat”

  1. erkkk.. menakutkan.. iskk.. ilek ilek.. takkan sampai MyCinta tu pun kena sebijik.. huhu… bawak bertenang..

  2. sekejap jer..sekarang sudah okey!!

  3. dah tak c***i lagi eh? huhuhu

  4. jgn tensen2, wei tepon aku pun takpe umah aku ade printer siap ngan ink lg

  5. memang entri mcm c***i

  6. ngehehehehe

  7. wakdol : terima kasih…kalau dah memang aku bermslh lagi aku cari kau..time tu jgn kot k tlg aku plak..huhuhu

    Zura : ader jugak orang sokong..hahahaha

    Sani : kenapa eh gelak? huhuhu nak perli la tu.

  8. relax norfa..cool!😉 hehe..

    nanti zaman tesis dah abis..ko rasa merdeka yg amat puas sekali.. x lama lg jer.. good luck for viva plak ek!🙂

  9. mekasih wan…
    nak tggu abis tu yg tk sabar tu..huhuhu

  10. suke sgt ngn blog cik nopa….
    best2…

  11. suke yer??…
    kalau suke ape lagi..selalu2 la jenguk blog kite yer..

  12. [… – norfa08.wordpress.com is another good place of information. Car insurance claims [… –


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: