sekilas
a simply life

Geng-geng kecilku

What the day today…. =)

I’m happy coz dapat meluangkan masa bersama anak-anak buah aku yang sangat comel and nakal. Biasalah budak-budak kalau dah ramai, macam-macam hal dorang ni buat.

 

Let me start my story from yesterday..

Aku sampai Kajang rumah Kak Shila dalam kul 1030 malam. Perut memang tengah lapar. Kebetulan abg ipar aku baru je jemput mak dari rumah. Mak tido Kajang. Aku pun buka pekung di dada…bahawa aku tak makan lagi dan lapar..hehehe…abg ipar aku dengar terus dia tanye, nak makan char kueh teow tak.. aku terus setuju. Pucuk dicita ulam mendatang..poyo jer nak buat peribahasa…tapi, penyudahnya aku makan nasi goreng Thai, sebab kueh teow dah abis. Apalah maknanya kan…huhuhu…

Aku dah tengok anak buah aku yang baru..nama dia Muhammad Zulfadli..lebey kurang gitu la. Kakak aku pun sebenarnya tak betul-betul decide nama tu. Tapi, Nampak gayanye macam die berminat dengan nama tu. Aku pun pelik tiba-tiba nak ader Zul kat depan.huhuhu…

12

 

Baby secara logic dan normalnya memang comel la kan…so kata camne pun, takkan aku nk jawab tak comel plak bila orang tanye. Well, nampaknya aku telah upload dulu gambar baby baru ni sebelum ibu dia sendiri meng’updet’ kat dalam blog dia. Wakakaka…kasihan itu kakak…sabar yer..ade masa gi la rumah mak..dapat ler kak Shila updet blog…

 

Sampai rumah..banyak benda baru la yang aku baru tengok kan..huhuhu. komputer kat rumah memang aku dah pernah tengok…gi bilik aku…ayah aku dah suh Paksu aku pasangkan kipas gantung kat atas siling..hehehe…so dua-dua bilik dah ader kipas siling…pastu lampu yang kat siling tu terus melekat kat dinding. Then, kat toilet plak dah pasang satu lagi paip. =) improvement..ekekeke…ntah pape ntah aku ni.kemudiannya internet (sekarang sedang mnggunakan khidmatnyer..) laju…huhuhu…ader katil kat bawah..ayah kata katil tu arwah macik aku punye. Actually, memang nampak semak la kat bawah tu…baek letak kat bilik atas..senang citer ayah aku nak tido atas katil tapi dia malas nak naik atas..boleh..kene tambah bilik kat bawah ni..(bila la agaknye tu..huhuhu)

5

 Pagi ini aku bangun awal…heheh…nak basuh baju sebenarnya. Semalam aku bawa balik baju kotor satu beg. Alang-alang kan…bawa jela…time aku sidai baju tu, baru aku rpasan motor abg ipar aku…dia datang aisng nan kakak aku. Kak Ida bawa keta dia nek moto…lepas abg ipar aku tukar moto cam Harley tu..aku ader dengar dia jual balik motor u beli yang lain..ceh..aku baru pes time tgk ar ni..kasi snap sket tunjuk kat korang..huhuhu….

3 4

 

lepas tu dok melayan TV kejap..pergh..memang aku teruja la dapat TV..ader astro plak tu. Pastu ala-ala ngantok..tido kejap…kejap sangat la…then kul 10 dah siap-siap nak kuar ngan kakak aku..nak gi Times Square. Budak-budak ni nak tengok Upin & Ipin…hehehe…aku memang tak gi tengok la citer ni ngan sesapa sebab memang dah janji ngan budak-budak ni nak tengok sekali.

 

Excited…sampai sana dalam kul 1030 pagi. Awal pagi, keta tak banyak sangat. Parking pun mudah nak cari. Nak beli tiket wayang pun tak beratur lagik. Takde orang lagi ler waktu tu. Aku ngan anak-anak buah aku seramai 5 orang tengok Upin ngan Ipin. Kakak aku ngan laki die..tengok citer Street Fighter..pergh..citer katun takmo layan..konon-konon nak bercinta 2 orang la tu..huhuhu….

 7 6

21

Kitorang kuar panggung dulu, sebab show start awal 30 minit dari akak aku. Pas dia kuar wayang. Gi beli McD untuk anak-anak ni ha..jangan citer pasal Boycott eh..huhuhu….balik rumah dah sampai kul 3petang. Akak aku bagi duit suh gi beli makanan..tapi aku kalau dah samapi rumah memang berat la sket nak kuar…Dia pas semayang nak gi DBP beli buku latihan untuk anak-anak dia…sah-sah ler aku tak gi..buat ape nak ikot..huhuhu…

 

Erm…yang pastinya aku gembira hari ini bersama mereka… =)

 

Sekilas : senyum melihat gelagat anak-anak buah aku terutama Anis..comel bangat!! (sorry ler takde review pasal movie ini..huhuhu)

No Responses to “Geng-geng kecilku”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: