sekilas
a simply life

janji ado…

15/2/2009 2:46 PM Alhamdulillah..baru lepas makan. Masak nasi tak sampai satu put sebab aku makan sorang kan. Menu ari ni ialah nasi putih, ikan bilis goreng and telur masak kicap.huhuhu…sadis tak? Sadis tak sadis sangat la, aku tetap bersyukur ade gak benda nak makan. Barang dapur banyak yang bais. Beras pun otw tu..dalam peti ais dah kosong tinggal telur jer. Bawang, ikan bilis, kentan gand cili kering. Buleh jer nak masak best algik. Tapi aku sorang je makan. So, tak syok makan sedap sorang2 niey..(poyo siut).

Yesterday

Semalam hari yang agak busy untuk aku.hahaha..padahal dok rumah saje ni.

  • Pagi-pagi aku bangun, basuh baju..then, aku basuh tandas bilik aku dulu.
  • Kemas-kemas luar..aku sapu-sapu. Pastu sidai kain. Tengok kat beranda macam kotor je, aku pun bersihkan. Tengah-tengah bersih aku terpikir, baik basuh tandas kat luar skali..giler rajin aku..basuh la tandas kat luar.
  •  Pastu sapu bilik…kejap je bersih. Rambut bersepah-sepah. Sudah tahap kritikal keguguran rambut ku ini. Then, terasa lapar, aku makan roti and buat air nescafe o.
  • Pastu, buka laptop donlod movie..donlod game..hehehe…men fb, men fs, check email bla..bla..bla…(internet punye citer la ni)
  • Pastu angkat kain kat luar sebab dah kering. Baju yang julie basuh aritu sekali ader.dah magrhib kakak julie datang…mandi-mandi..sebab kakak die nak ajak gi sek 7 print saimen pastu ajak gi makan.
  • So pas mandi sementara tggu kakak julie, aku lipat baju. Siap! Keluar…
  • gi sek 7, print..pastu gi sek 2, makan mee goreng..lambat betul services dier..pastu orang kedai yang amik order tu muke macam Khalis… Pastu, kakak Julie beli burger Oblong..nak rasa sangat la kan..hehe share makan berdua kat rumah. Sampai rumah pukul 11 lebih.
  • Aku tukar baju..ngadap laptop balik.tido kul 12 lebih…ZzZzz

Today

  • Bangun pagi ni pergi jogging..dari kul 645 pagi sampai kul 745 pagi..sejam..so membakar kalori la jugak.. 3 round tu..1 round jogging, 2 round jalan..hehehee…
  • pastu balik mandi-mandi ngadap laptop…sebelum mandi bermesra dulu dengan pokok-pokok kesayanganku…pastu buat ais nescafe…cari bahan untuk saimen…
  • masuk youtube tengok Not One Less punye trailer..

not-one-less

  • men pet society…then baru makan tadi..huhuhu…

pet1

  • pastu tadi chat kejap ngan my cinta…

chat-wit-syg

 

Bosan sungguh aktiviti aku hari ni.disebabkan bosan..hari ini aku ingat tak nak basuh akin..tapi aku basuh jugak kain..sebab bosan. Aku basuh baju aku ngan budak2 rumah ni skali aku basuh..bosan sangat kan…padahal kat rumah aku pun tak rajin camni..sebab kat rumah tak bosan.hahahahha…

Oklah..nak pi sidai kain..dah abis basuh tu…ciao!!!

2 Responses to “janji ado…”

  1. mengaghut amek amek….

  2. hahaha..dengki dengki


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: