sekilas
a simply life

Main masak-masak

dah beberapa hari dok terperap kat rumah ni. last 2 days, aktiviti aku dan Satilah adalah mengadap laptop. bukannye kami takde assigment yang nak disudahkan, tapi dek melakayan rasa malas tu yang jadi bosan. tapi, kami tidak sekadar membiarkan otak kami tepu je depan laptop. kami main masak-masak di kala petang menjelang. hehehe…

bak kata My Cinta, “mesti men masak-masak guna rumput and pasir” hampeh punye bf..ada ka patut sampai macam tu dia dok perli aku. dia suh men game..aku bosan, dia suh aku buat saimen, aku takde mood. last-last aku ngan Satilah nak masak..kononla..

mula-mula karipap..tukar menu…roti jala…ye..kompom roti jala. tengok freeze santan takde nak buat kari. Satilah suh aku pegi beli. tapi aku duk termenung jap depan freeze sambil mencangkung. last-last, Satilah kata buat lempeng, aku masak sardin! huhuhu…

then, yesterday..we still lagi men masak-masak. tapi dah malam la. bukan lapar sangat pun,just bosan-bosan. huhuhu..(ayat tak leh diterima oleh masyarakat langsung) menu kami macam sengal sket…goreng nasi, goreng sosej, then buat mas potato, goreng telor..huhuhu…nampak menarik! tapi masakan poyo dari kami la kan.hehehe..

11

gambar first ni adalah masakan lempeng…the lempeng made by Satilah n the sardin made by myself..

2

 and 2nd picture ni adalah masakan western poyo kami…mash potato made by Julie, nasi goreng,sosej and sayur kacang by Satilah telur goreng by me (the simple one..poyo tak?)

and we eat together as a family…i love them..

sekilas : tepon kene barred..tak bayar bill..huaaa..takleh contact my cinta!! =(

2 Responses to “Main masak-masak”

  1. sedap ker masakan tu??
    ada x mcam chef ismail ker?? chef liza ker??
    tp still x leh bukak kedia makan kan??kan??
    muahahahhaaaaaaa…………

    *tepon adalah digunakan untuk kes2 kecemasan dn penting, bukan tuk bergayut…..

  2. sedap ar..masakan bujang..hahaha

    * orang bergayut dengan bf free laa….tepon kak ida tu ha byk kali..nak cakap ngan Anis Suffiyah jer…hahaha…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: