sekilas
a simply life

career fair at Mid Valley

Semalam aku berkesempatan gi career fair kat Mid..tapi memang penuh dengan emosi dan keriangan menuju ke sana.

si dia datang ke sini semata-mata untuk gi mid la ni nak drop resume..huhuuhu tapi in da same time can meet me..can ar?? can lor…

memandangkan si dia datang nek bus sebab nak try dari rasa nek bus dari Perak ke sini..maka kami ketandusan transpot untuk ke Mid. cuba la tanye kedai Ibu untuk sewa kete..tapi sayangnyer takde plak..so, aku dan si dia bergerak ke bus stand untuk tunggu bas. be4 dat, we makan-makan dulu kat kedai Pak Halim…erm…penantian satu penyeksaan..dengna panas lagi. tapi sempat lagik bergambar…

waiting

after waitng kat situ..aku teringat nak call budak yang sewa kete kat ibu tu (sebenarnya Amir yang pinjam, adik remy)aku call then soal siasat dia katne dan sebagainya..pastu tergerak plak aku bertanya, “motor Amir mane, akak nak pinjam. sebab kau la akak tak dapat nak gi Mid nek keta tau tak?” huhu…walhal tak terpikir pun tadi. “lar..kak norfa betul2 nak guna motor ke? amik kunci kat kawan amir. dia tunggu kat bawah kolej”…

aku dengan rasa terujanya terus bergegas ke sana. si dia no komen..dia ikut jer..sebab kalau aku tggu bas, mau lambat aku sampai mid..time tu ajer dah kul 1230. be4 dat aku dah bagitau si dia scooter amir ni len sket…hahaha…sebabnya kaler pink..kuikuikui..die agak terkejut tatkala aku membawa scooter tersebut dihadapannya..hehehe…dengan slumber, kami bergerak ke Mid menaiki scooter tersebut…AKu kebetulan pakai baju pink, meman sesuwai la kan…hahaha…

kasi tengok sket..(tapi atas permintaan si dia aku pasti dia tak mahu gamabrnye wujud skali dalam adegan scooter pink ni)

dsc03251  dsc03243

then maybe korang leh bayangkan camne si dia nek scooter ni..hahaha…kesian die terjebak sekali dalam kejadian ini. tapi demi career fair, kitorang redah jer…nasib baik ader amir pinjamkan moto dier yang cumel ni..dan kalau lah ahli sihir ada, mesti die jeles, aku nek scooter pink oitttt…..!!! hahahaha…biarpun aku tak suke sangat pink, tapi sebab kaler die tu nmpk cumel (tapi ahli sihir tak cumel pun buruk jer..nama pun ahli sihir)…

kemudian sampai di Mid, gi cucuk duit sket..in case ader nak makan ker aper ke (kat rumah dah lunch dah)…kot2 la aku dan si dia ni lapar lagi kan..pastu terus ke career fair tingkat 3…ramai jugak orang dok sesak2. sampai kaunter daftar, dia bagi pelekat biru…kene lekat kat baju. lekat jela..event dia pun kan..huhuhu..

masuk masuk dan mencari cari…ramai orang..nak jalan pun payah..nak tengok peta pun payah…payah jer memanjang…dapat tempat nak gi drop resume tanya ntah pape ntah…pastu cau..penat la….si dia dapat 2 tempat untuk drop resume dia..dan aku hanya satu tempat..itu pun kat radio 24..kuikukui…

kat maybank...q nak kuar duit.
kat maybank…nak kuar duit.
career fair at Mid Valley
career fair at Mid Valley

  

sesat dalam exhibition ni..tengok peta..huhuhu

sesat dalam exhibition ni..tengok peta..huhuhu

dsc_0125 dsc_0104 

 

 

pastu…balik la..sebab tiket bus si dia kul  7 mlm..kene rushing balik anta dia lagi…

sekilas : “kalau boleh kita jangan menyusahkan orang” – si dia yang kata.

 

5 Responses to “career fair at Mid Valley”

  1. hopefully korang dapat kerja cepat…

    moto tu pink.. betul ke budak nama amir yg punya? isk isk isk..

  2. tengkiu for ur wish…
    erm…memang budak tu naka amir..RUsydi Amir B. Rodi..
    no komen bout the color..sbb ayah die sendiri suke kaler pink..abis camno??? kalau dia bawa chumel jugak.hehehe..tapi kalau sani bawak..hampeh!! (mcm nak ngata si dia skali ni..hahaha)

  3. oooooooooooooo………..

  4. suke dgn ayat kat tag sekilas tuh. =)

  5. suke or setuju??
    ada maksud sebalik kata-kata itu =)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: