sekilas
a simply life

Taare Zameen Par

ini malam ada screening lagi…tajuk dia Taare Zameen Par arahan fevret aktor korang (kalau lah ) Amir Khan..

dan malam ni memang touching giler la tengok movie ni..huhuhu…

mengisahkan tentang seorang kanak-kanak yang sebenarnya mempunyai masalah membaca dan menulis sera mengikut arahan yang terlalu mendadak dan pelbagai. very good story…ada pelbagai mesej dan rasa berpengetahuan sikit dengan nama penyakit ini iaitu dyslexia.

kalau filem yang ada kanak-kanak ni, memang aku cepat tersentuh (semua filem sedih aku sedih)…

taarezameenpar

tagline filem ni : every child is speacial…

apa yang berlaku dalam filem ni mungkin realiti kehidupan kanak-kanak yang rasa tersisih bila tak mampu berjaya seperti oran glain dari segi pembacaan, penulisan dan pengiraan tapi sebenarnya mereka ini mempunyai kelebihan lain yang jauh lebih hebat daripada orang yang pandai menuli, membaca dan mengira.

pernah aku terdengar kata-kata time sekolah dulu “kau tak pandai akademik tapi kau pandai bersukan” “ala…kadang-kadang kita ni kurang belajar kat sekolah, tapi kita lebih kreatif dari yang lain” dan macam-macam bentuk motivasi diri untuk mengelakkan diri merasa tersisih dan rendah diri…

korang pun patut tonton kot filem ni…mungkin ia mampu mengajar kita bagaimana nak berdepan dengan situasi seperti yang berlaku di dalam filem ini.

ok ya…aku mau ketiduran ni…nanti bicara lagi…

sekilas : nak kene buat review filem MAUT untuk screen critique.

3 Responses to “Taare Zameen Par”

  1. x kisah la…..bak mai VCD satu…..
    leh tgkkat umah……
    muahahahaaaaaaaa………….

  2. cakap banyak tak guna..bak duit orang gi belikan..huhuhu
    nama pun screening mestila vcd tu lecturer punye

  3. ala……apa susah…..burn jerla….
    apa daaaaaa…………………….cd kosong kan murah…
    muahahaaaaa……..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: