sekilas
a simply life

Ingat budak nama Shida

suspen betul title gue…

tapi aku ni dahla tido kul 3.30 pagi sebab nak siapkan tesis bab 2 (tak siap jugak..dapat 10 page je)…pastu bangun pagi dengan kelam kabut print out bab 1 sekali (nak jumpa Mr. Khong)…

pastu aku bersiap dengan awalnya untuk gi kelas animasi dengan harapan aku datang awal makanya aku akan dapat tempat macam last week…yess….aku datang awal..ader 2 orang budak sedang tunggu depan lab tu…

ok la kan…jam time tu kul 8.20 pagi. aku ingat abang lab yang berjanggut tu akan buka pintu (macam last week jugak  la)..tapi tunggu punye tunggu tak buka2..samapi dah ramai datang, pastu terus berkerumun depan pintu (nak dapat tempat la, PC kan terhad)…agak berbulu la aku. sebabnya aku datang dulu dorang potong Q.

rupenya kene tggu en.ezwan dulu baru buka pintu tu untuk masuk. tensen jerrasa..sesia aku datang awal.pastu masuk dah macam berebut masuk kandang….huhuhu…

aku nampak tempat aku duduk last week ada Malti…sebelah tu PC takde 3Dmax..so aku  nak lepask situ la…ada plak minah sorang ni amik kusi kat siu..takpela aku bagi..sebelah lagi tu ade orang..sebelah lagi ader kusi takde orang…aku dah masuk dulu nak tarik kusi tu letak kat sebelah Malti, ada sorang Minah tu sound plak..”eh, nak bawa gi mana kusi tu??” bongok!! kerek nak mampos…kalau tanya lemah lembut boleh lagik aku terima, nak tinggi plak sore ngan aku, gaya kusi tu dia beli plak…

aku balas, “nak bawa gi sebelah, sebab situ PC tak guna kan”  minah bongok tu balas balik, “dah tu camne nak duduk situ?” bongok lagik sekali…gi ar amik kusi lain…(tapi cakap dalam hati jela)..budak2 punye pasal…aku pun cakap, “amik la…alahai anak-anak!” terus bergerak ke belakang amik kusi lain, pastu duk kat tempat Malti..Malti yang bergerak ke sebelah…huhuhu

aku terus bertanya pada Malti ” sape nama budak (bongok ) tu?” “shida” balas Malti…

aku ingat budak nama Shida tu….(padahal pasal kusi je) sebab dia bongok sound aku ngan takde adab sebab kusi jer…pastu tunjuk kerek sebab ramai geng dia kat situ (yela, aku sorang-sorang je budak promote batch aku yang tercongok kat kelas minah bongok tu)…boleh blah la….nak install software 3D Max pun terkial-kial…

reti plak bertanya kat Malti…Malti pun tanya aku tau…hampeh tul…

lepas kelas animasi, lari-lari anak sket sambil bawa laptop gi bilik Mr. Khong. sampai atas (tingkat 4) memang mengah la..tercungap-cungap jugaklah…bincang-bincang pasal tesis….pastu balik..

gayut ngan si dia dalam fon sementara dia tunggu waktu semayang Jumaat…samapi balik rumah, Julie tengah main masak-masak..huhuhu lapar la…lepas gayut makan time…nyum nyum..cedap mama julie masak!…dan sekarang rilek2 ngadap laptop cayunkku ini…huhuhu updet blog…

sekian untuk waktu ini..mekacih

sekilas : macam nak tido, sebab sakit pinggang ar..

2 Responses to “Ingat budak nama Shida”

  1. huahuahua.. bape kali kena bongok tu?

  2. padan ar ngan muke dier…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: