sekilas
a simply life

seharian di hujung minggu

semalam aku balik pandan sebab mak minta tolong kemas2 rumah. tapi sayangnya aku tidak banyak membantu pun.hahaha…teruk betul norfa ni. aku balik, kak shila ada kat rumah tengah tolong apa2 yang patut…aku bermain-main dengan anak buah dulu (melambatkan kerja) leaps tu naik atas, tengok album-album lama..buang apa2 yang patut…tengok baju-baju lama…pastu tutup balik almari…mak tanya “ko tak pakai lagi ke baju ni??” memang takla..tapi elok lagi.erm..biar dulu dok dalam almari.

pastu kemas buku-buku lama time skolah dulu…belek album lagi time skolah dulu…pastu, tengok saimen-saimen time diploma…hampeh!! geram sebab pointer aku teruk sangat…abis semua buang yang tak berguna…

then, gi stor cari apa-apa yang patut..terjumpa diari lama..hahaha..hampeh! sib baek mak tak jumpa, kot tak kantoi banyak benda dalam tu. aku pun amek masa baca..huhuhu kenangan betul…macam-macam benda aku tulis dalam tu. dan teringat la time tu ngan boypren lama..cet!! buang masa je ingat…huhuhu

kemudian, sorok diari..hahaha..buang jer terus…

malam itu, menanti satilah datang rumah. aku ajak fiza (jiran depan rumah + member skolah dulu) ngan jufiza (jiran balai polis + member skolah gak) untuk teman aku makan. ingatkan ila lambat lagi sampai. elok aku kuar dari petronas dan jemput jufiza, dia cakap dia dah sampai petronas. apo laie, amek dia kat situ, ngan dia-dia skali terlibat untuk makan bersama (aku sorang je makan, dorang seme dah makan..huhuhu).

balik rumah sampai kul 12 lebih. layan tenet jap. ingat nak upload pic time diploma dulu (bak kata pirate, sekeping je dapat upload)…tenet lambat, aku pun tutup laptop (tak sempat men pet kat facebook).

dan harini, bangun pagi siap-siap, mandi anta ila gi LRT. mak ikut skali, konon nak jalan-jalan la ngan aku. gi srapan kat Selera utara. nasi lemak dia kureng sket ar…tapi kalau lauk tengah hari dia besh!(tak tahula skarang, aku makan time amek lesen memandu dulu, bersebelahan je kan). kemudiannya, aku anta ila kat LRT Cempaka.

mak ajak gi bank kuarkan duit dulu. pastu, ajak gi rumah mak pah (family angkat aku) untuk tengok abg sepol (anak dia merangkap abg aku jugaklah kan) punye baby…comel…sungguh debab..geram je aku tengok. lepak2 jap, kak emy (kalau aku tak silap nama bini dia la..kalau silap sori la kak) buat air nescafe…mak kata manis. dia kata dia tak rasa..hahaha…apa-apa la..

pastu, balik…kak ina datang ngan anak-anak dia sebab nak tengok video time anak dia kecik dulu..

pastu mandi-mandi..masayu datang amik, gi PWTC..jalan dan jalan…hehehe…best! tengok booth iela jual barang-barang handmade dia ngan kawan dia Yana…(sila rujuk blog iela) itu telah memaksa masayu membeli baju dan handbag…kuikuikui…elok sangat la tu…

apabila iela dah bawa kamera..makanya…tadaaaa…..

in front of youth 09

me,iela, masayu  amoichantek

posing je lebey, tapi aku tak beli pape pun kat situ. no money beb! amoi-amoi chantek tu plak, memang aku sengaja snap, sebab doran gcute and dorang dengan slumber buat aksi-aksi b/dance kat situ untuk bergambar..comel la tu…

le[as tu, gi kedai khalis kat kg.pandan..makan pecel lele..(bukan kedai khalis, tapi kedai kakak die) makan dan makan…kak ayu ajak gi putrajaya plak..saja pusing-pusing and amek gambar…tadaaa…hahahaha

putrajaya

happy time

memang takde keje la kononnye kan…dan aku menambahkan lagi takde keje aku ngan mengambil gambar di dalam kereta…agak giler sket ar…

pose in the car

sekian sahaja kisah hari ini…

11 Januari 2009

(time aku taip ni dah kul 2 pagi..dah masuk tarikh lain plak..huhuhu)

sekilas : masih sengal memikirkan tesis

 

7 Responses to “seharian di hujung minggu”

  1. haha..dah la balik tak tolong kemas umah, kesian family semua. huhu.. hmm.. kenangan lama mmg best.. tp sy tak berani la nak ingat semua tu.. nnt kembali menghantui.. haha..

    by the way, gambar2 best! keep it up.. letak byk lg .. :p

  2. ala..barang dah tak banyak akt rumah..nak susun2 jer…
    soal kenangan tu, sesekali teringat best jugak…
    letih ar..nak upload pic lambat…huhuhu

  3. Wah teknik sudah semakin maju..huhu ye, alasan je dak ni nk kemas umah..har har har

  4. mcm kenal je tarikh 11 januari tu.. huhu.. tiru eh? :p

  5. iela…sape lagi sifu aku kalau tidak kau..
    pirate…tak paham ar tiru tarikh aper plak ni

  6. norfa.. saya maksudkan yang ini.. –> http://chaneykronik.wordpress.com/2009/01/12/tag-11-januari/

    huhuhu

  7. opsss…..tak perasan la..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: