Tagging Time : Thing I cant’s stand! (frm Kak Shila)

The rules : List at least 5 things & tag your friends…

1. Tak tahan bila dapat saimen byk2 pastu dateline dekat2….patut tak aku rasa camni??huhuhu..macam tak jer…tapi sebenarnya memang patutla..sebabnya, apa lecturer tu ingat aku takde benda lain ke nak buat? dorang tu lain la, takde masa nak bersosial…huhuhu (ayat remaja zaman sekarang)

2. Tak tahan bila dapat duit loan……. hahaha..hampeh tul aku. mau nye tidak..dapat duit loan macam-macam benda nak buat..tapi penyudahnye abis kat sewa rumah, bil api, bil air, bil internet, barang dapur kat rumah bla bla bla..…..

3. Tak tahan bila sesat jalan…..ini boleh tanye julie.aku memang rasa tak boleh tahan nak marah kalau aku sesat jalan. tak kira la sape yg menyesatkan. aku ke orang lain ker…time tu anak tekak ni rasa perit je nak marah.terutama julie la selalu jd mangsa (tapi dia buat dunno jerk)

4. Tak tahan bila tengok citer sedih……….aku ni plak jenis sentimental..huhuhu kalau citer tu memang sedih gile babeng..memang bercucuran air mata aku ni. citer hindustan plak tu!! kuikuikui….

5. Tak tahan bila call 100 kali tak angkat……..berbulu jerk rasa…dah la tak angkat fon, pastu siap matikan plak tu. itu lagi panas hati. sms satu patah haram pun tak jawab. rasanya ayat lazim “campak jela hp tu kalau tak nak angkat”

aku ni pun bukan ader byk kawan pun..dah ler kawan2 aku kakak aku amik dorang utk tag dier…

tak adil betul kan…

takpe…rakan-rakan di bawah, anda memang insan bertuah…

1. encik azmir

2. Encik Sani 

3. Cik Echa

4. Encik stage

itu sahaja setakat ini…terima kasih!

Sepetang bersama team Rumah Kecilku Ada Kelambu

Wak Dol berharap mengadakan doa kesyukuran kerana selesainya penggambaran dan tugasan-tugasannya sebagai pengarah. Maka, Azmir telah mengaturkan pertemuan untuk mengadakan bacaan doa tanda kesyukuran kepada Allah SWT..dengan izinNya produksi ini berjalan dengan lancarnya…Sebenarnya ramai lagi krew yang tidak hadir…walaubagaimanapun, Wak Dol sebagai pengarah mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang banayk membantu dalam menghasilkan karya itu bersama-sama…TAHNIAH!

Team RKAK

Sebelum bacaan doa…mereka-mereka ini bergurau senda sesama sendiri (boleh pakaike ayat macam tu?)

Lin continuity Girl  dsc_01251

And the best time in da life..hehehe…makan time…ini kegemaran, jijan and tomok…hahaha

dsc_0085 dsc_00881 dsc_0133

Sekian dulu kisah sepetang…will review about premiere 2 short film at Pancha Delima yesterday…

now i’m lazy!

sekilas : seronok bila berkumpul bersama kawan-kawanku ini..mampu buatku tersenyum =)

ANDA DIJEMPUT HADIR!!!

Film Screening

film screening club akan menganjurkan satu tayangan beserta sesi soal jawab untuk 3 short film hasil karya pelajar-pelajar kreatif di TEKA…

untuk itu anda semua dijemput untuk menghadiri tayangan tersebut seperti yang tertera di dalam poster tersebut..Jangan lupa sebarkan pada rakan-rakan.

Anda juga boleh mengunjungi www.skrinfilem.blogspot.com untuk keterangan lanjut…

 

Sekilas : Aku sendiri tak sabar nak tonton!!  

career fair at Mid Valley

Semalam aku berkesempatan gi career fair kat Mid..tapi memang penuh dengan emosi dan keriangan menuju ke sana.

si dia datang ke sini semata-mata untuk gi mid la ni nak drop resume..huhuuhu tapi in da same time can meet me..can ar?? can lor…

memandangkan si dia datang nek bus sebab nak try dari rasa nek bus dari Perak ke sini..maka kami ketandusan transpot untuk ke Mid. cuba la tanye kedai Ibu untuk sewa kete..tapi sayangnyer takde plak..so, aku dan si dia bergerak ke bus stand untuk tunggu bas. be4 dat, we makan-makan dulu kat kedai Pak Halim…erm…penantian satu penyeksaan..dengna panas lagi. tapi sempat lagik bergambar…

waiting

after waitng kat situ..aku teringat nak call budak yang sewa kete kat ibu tu (sebenarnya Amir yang pinjam, adik remy)aku call then soal siasat dia katne dan sebagainya..pastu tergerak plak aku bertanya, “motor Amir mane, akak nak pinjam. sebab kau la akak tak dapat nak gi Mid nek keta tau tak?” huhu…walhal tak terpikir pun tadi. “lar..kak norfa betul2 nak guna motor ke? amik kunci kat kawan amir. dia tunggu kat bawah kolej”…

aku dengan rasa terujanya terus bergegas ke sana. si dia no komen..dia ikut jer..sebab kalau aku tggu bas, mau lambat aku sampai mid..time tu ajer dah kul 1230. be4 dat aku dah bagitau si dia scooter amir ni len sket…hahaha…sebabnya kaler pink..kuikuikui..die agak terkejut tatkala aku membawa scooter tersebut dihadapannya..hehehe…dengan slumber, kami bergerak ke Mid menaiki scooter tersebut…AKu kebetulan pakai baju pink, meman sesuwai la kan…hahaha…

kasi tengok sket..(tapi atas permintaan si dia aku pasti dia tak mahu gamabrnye wujud skali dalam adegan scooter pink ni)

dsc03251  dsc03243

then maybe korang leh bayangkan camne si dia nek scooter ni..hahaha…kesian die terjebak sekali dalam kejadian ini. tapi demi career fair, kitorang redah jer…nasib baik ader amir pinjamkan moto dier yang cumel ni..dan kalau lah ahli sihir ada, mesti die jeles, aku nek scooter pink oitttt…..!!! hahahaha…biarpun aku tak suke sangat pink, tapi sebab kaler die tu nmpk cumel (tapi ahli sihir tak cumel pun buruk jer..nama pun ahli sihir)…

kemudian sampai di Mid, gi cucuk duit sket..in case ader nak makan ker aper ke (kat rumah dah lunch dah)…kot2 la aku dan si dia ni lapar lagi kan..pastu terus ke career fair tingkat 3…ramai jugak orang dok sesak2. sampai kaunter daftar, dia bagi pelekat biru…kene lekat kat baju. lekat jela..event dia pun kan..huhuhu..

masuk masuk dan mencari cari…ramai orang..nak jalan pun payah..nak tengok peta pun payah…payah jer memanjang…dapat tempat nak gi drop resume tanya ntah pape ntah…pastu cau..penat la….si dia dapat 2 tempat untuk drop resume dia..dan aku hanya satu tempat..itu pun kat radio 24..kuikukui…

kat maybank...q nak kuar duit.
kat maybank…nak kuar duit.
career fair at Mid Valley
career fair at Mid Valley

  

sesat dalam exhibition ni..tengok peta..huhuhu
sesat dalam exhibition ni..tengok peta..huhuhu

dsc_0125 dsc_0104 

 

 

pastu…balik la..sebab tiket bus si dia kul  7 mlm..kene rushing balik anta dia lagi…

sekilas : “kalau boleh kita jangan menyusahkan orang” – si dia yang kata.

 

Taare Zameen Par

ini malam ada screening lagi…tajuk dia Taare Zameen Par arahan fevret aktor korang (kalau lah ) Amir Khan..

dan malam ni memang touching giler la tengok movie ni..huhuhu…

mengisahkan tentang seorang kanak-kanak yang sebenarnya mempunyai masalah membaca dan menulis sera mengikut arahan yang terlalu mendadak dan pelbagai. very good story…ada pelbagai mesej dan rasa berpengetahuan sikit dengan nama penyakit ini iaitu dyslexia.

kalau filem yang ada kanak-kanak ni, memang aku cepat tersentuh (semua filem sedih aku sedih)…

taarezameenpar

tagline filem ni : every child is speacial…

apa yang berlaku dalam filem ni mungkin realiti kehidupan kanak-kanak yang rasa tersisih bila tak mampu berjaya seperti oran glain dari segi pembacaan, penulisan dan pengiraan tapi sebenarnya mereka ini mempunyai kelebihan lain yang jauh lebih hebat daripada orang yang pandai menuli, membaca dan mengira.

pernah aku terdengar kata-kata time sekolah dulu “kau tak pandai akademik tapi kau pandai bersukan” “ala…kadang-kadang kita ni kurang belajar kat sekolah, tapi kita lebih kreatif dari yang lain” dan macam-macam bentuk motivasi diri untuk mengelakkan diri merasa tersisih dan rendah diri…

korang pun patut tonton kot filem ni…mungkin ia mampu mengajar kita bagaimana nak berdepan dengan situasi seperti yang berlaku di dalam filem ini.

ok ya…aku mau ketiduran ni…nanti bicara lagi…

sekilas : nak kene buat review filem MAUT untuk screen critique.

Ingat budak nama Shida

suspen betul title gue…

tapi aku ni dahla tido kul 3.30 pagi sebab nak siapkan tesis bab 2 (tak siap jugak..dapat 10 page je)…pastu bangun pagi dengan kelam kabut print out bab 1 sekali (nak jumpa Mr. Khong)…

pastu aku bersiap dengan awalnya untuk gi kelas animasi dengan harapan aku datang awal makanya aku akan dapat tempat macam last week…yess….aku datang awal..ader 2 orang budak sedang tunggu depan lab tu…

ok la kan…jam time tu kul 8.20 pagi. aku ingat abang lab yang berjanggut tu akan buka pintu (macam last week jugak  la)..tapi tunggu punye tunggu tak buka2..samapi dah ramai datang, pastu terus berkerumun depan pintu (nak dapat tempat la, PC kan terhad)…agak berbulu la aku. sebabnya aku datang dulu dorang potong Q.

rupenya kene tggu en.ezwan dulu baru buka pintu tu untuk masuk. tensen jerrasa..sesia aku datang awal.pastu masuk dah macam berebut masuk kandang….huhuhu…

aku nampak tempat aku duduk last week ada Malti…sebelah tu PC takde 3Dmax..so aku  nak lepask situ la…ada plak minah sorang ni amik kusi kat siu..takpela aku bagi..sebelah lagi tu ade orang..sebelah lagi ader kusi takde orang…aku dah masuk dulu nak tarik kusi tu letak kat sebelah Malti, ada sorang Minah tu sound plak..”eh, nak bawa gi mana kusi tu??” bongok!! kerek nak mampos…kalau tanya lemah lembut boleh lagik aku terima, nak tinggi plak sore ngan aku, gaya kusi tu dia beli plak…

aku balas, “nak bawa gi sebelah, sebab situ PC tak guna kan”  minah bongok tu balas balik, “dah tu camne nak duduk situ?” bongok lagik sekali…gi ar amik kusi lain…(tapi cakap dalam hati jela)..budak2 punye pasal…aku pun cakap, “amik la…alahai anak-anak!” terus bergerak ke belakang amik kusi lain, pastu duk kat tempat Malti..Malti yang bergerak ke sebelah…huhuhu

aku terus bertanya pada Malti ” sape nama budak (bongok ) tu?” “shida” balas Malti…

aku ingat budak nama Shida tu….(padahal pasal kusi je) sebab dia bongok sound aku ngan takde adab sebab kusi jer…pastu tunjuk kerek sebab ramai geng dia kat situ (yela, aku sorang-sorang je budak promote batch aku yang tercongok kat kelas minah bongok tu)…boleh blah la….nak install software 3D Max pun terkial-kial…

reti plak bertanya kat Malti…Malti pun tanya aku tau…hampeh tul…

lepas kelas animasi, lari-lari anak sket sambil bawa laptop gi bilik Mr. Khong. sampai atas (tingkat 4) memang mengah la..tercungap-cungap jugaklah…bincang-bincang pasal tesis….pastu balik..

gayut ngan si dia dalam fon sementara dia tunggu waktu semayang Jumaat…samapi balik rumah, Julie tengah main masak-masak..huhuhu lapar la…lepas gayut makan time…nyum nyum..cedap mama julie masak!…dan sekarang rilek2 ngadap laptop cayunkku ini…huhuhu updet blog…

sekian untuk waktu ini..mekacih

sekilas : macam nak tido, sebab sakit pinggang ar..

Tak Mungkin Melepaskanmu

by Dygta

Mengartikan dirimu di dalam hatiku

Betapa ku sesali adanya dirimu

Haruskah ku bertahan demi cinta ini

Yang tak mungkin

Andaikan saja ada keteguhan hati

Tuk membuka kembali jalan cinta ini

Biarkan ku menanti semua janji kita

Sampai batas waktu mengakhiri

Dan tak mungkin untuk kita bersama

Di atas perbedaan yang slamanya mengingkari

 

Dan tak mungkin bila ku melepasmu

Sungguh hati tak mampu

Mengertilah cintaku

Dan tak mungkin

Semestinya tak ada yang memisahkan cinta ini

Karna hanya dirimu satu cintaku

Mengertilah cintaku

Percayalah cintaku

Apa mungkin…?

  

Huhuhu…aku tengah buat tesis…sambil-sambil tu terasa jiwang-jiwang plak. Ermmm..terbaca shoutout member aku “semoga insan itu diberi petunjuk…” tak semena-mena aku terasa pulak!

dem…hati dah ler gundah gelana esok nak anta chapter 2..tapi mcam gampang lak perasaan ni. Si dia dah tido..kepenatan keje agaknya. eemm..sejak si dia di Perak jarang jugaklah dapat berbual panjang.

paham ler kot keje…huhuhu…yela aku plak ader kelas malam…so kadang-kadang time yang ada kejap jer. takmo ggu tido si dia. mesej jela jadi penghubung…

thinking….now still thinking…

adoyai…camno ni? sape nak tolong aku.takde idea ni nak menaip tesis ni. (taip blog banyak plak..laju lagi)

sekilas : mengimbau kembali…