sekilas
a simply life

update update update

start dari hari besday gue…gue tak sempat lagi nak update blog ni..cewahh!!

untuk beberapa hari ni, aku anggap ia adalah hari yang gembira bersama keluarga tercinta dan insan-insan yang sentiasa hadir menggembirakan aku..(lebey kurang je ayat aku ni)

hari Sabtu 13 Dis lalu, aku gi Taiping nek keta abang. bertolak dari Cheras Perdana seawal jam 6.30 pagi dan tiba di homestay yang telah dihuni oleh kakak-kakak aku sekitar pukul 11 pagi…lebey kurang la. abang sempat tidur dan begitu jugak dengan aku. kitorang nak hadiri majlis kahwin sepupu kami di Taiping.

no picture..sorry aku kene jaga anak buah je. gamabr2 seme kat kamera akak aku. nanti mesti dia ade upload kat blog dia.

pastu aku ikut kakak aku gi Pulau Pinang..kak ida family’s n kak shila family’s. kat sana kami gi rumah sepupu jugak…Along azah.  dia adalah sepupu yang paling terawal kahwin, so anak2 dia seme dah besar. yang sulung berusia 18 tahun.

kat sana kami dihidangkan dengan kari kepala ikan..sedap woooo…aku layan habis. tapi, ingat nak gi makan char kueh teow. kerana kekenyangan kami tidur je. tak larat nak gi makan char kueh teow lagik…sebelum makan malam tu, kami ada melihat-lihat album gambar Along. gambar time dia kawin. dan terselitla gamabr family aku. ia di ambil pada tahun 1990. seharusnya usia aku time tu 5 tahun…dan setelah bertahun-tahun…gambar adik-beradik aku di ambil sekali lagi pada tahun ini…lihatlah..kami semakin membesar..dan membesar…

1990

my siblings

 

lihat lah dunia…cewah!!

esok pagi kami bertolak dari rumah along. aku ikut kak ida sebab nak gi jenjalan. kak shila gi rumah mcik dia kat butterworh kot. ingat kak ida nak bawa gi bukit bendera, tapi jalan sesak.so, tak jaid singgah kat area2 batu feringgi tu jela…

batu Feringgi

2 Responses to “update update update”

  1. pic adik beradik tu kiut lah, lagi2 pic norfa yg mcm terkepit kat tengah2 (hahaha..) yg lain tu semua sopan2 balaka, sweet sgt!

  2. isshh nila ni..memandai jer ek…
    norfa pun sopan gak!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: