sekilas
a simply life

kesakitan di bulan puasa

actually, time ni aku tgh melipat kain. tapi entah kenapa tetiba tergerak ati nak tulis sesuatu kat blog ni. erm, pagi tadi aku gi bilik teknikal lepas kelas seminar nak booking barang untuk shooting dis week. jujurnya ini pertama kali aku memegang jawatan sebagai jurukamera dalam production. aku memang takde pengalaman langsung. jadinya, barang2 aper yang patut aku amek pon aku jadik blur. so, aku mintak tlg julie utk senaraikan utk aku. bukanlah aku tak tahu semua barang tu, tapi aku tak yakin betul ke tak apa yang aku pikirkan. aku memang kureng sket bab2 ni. julie walaupun tak pro, tp die nmpk mcm tahu semua jer..
aku gi klinik ngn julie. suruh doc tgkkan idong aku yang membengkak ni. ntah ape silap ntah. tetiba sakit, tahu2 bangun pagi tadi bengkak. nampak smebab je idong aku ni. doc kata kalau ader timbul pape tu, bisul la..so kene biar dier surut. tapi, kalau bengkak tak surut, takde bisul..kene datang balik jmp doc takut ada jangkitan kuman. tak nak ngeri plak. lagi2 bile lepas mandi aku tgk cermin, mcm hidung shah rukh khan pun ader ha.. =P
aku cuba tidak menidurkan diri aku seawal begini..lepas Isyak, aku lipat kain…sambil melayan bacaan Quran kat laptop ni…dan tetiba aku rasa macam nak menaip…

esok aku ader kelas rundingcara…ader presentation grup ngn linda and zura..prepare?? belum lagik, tp aku dh bg power point aku kt linda. nanti julie balik dr kelas, aku printlah text aku utk esok. lepas kelas RCK tu..aku ader meeting pengarahan. baru tadi Ain call, tanya aku pasal kamera yang aku booking. aku amek DV pro..die kate gambar tak cantik..aku mane tahu, julie yg suh letak kamera tu. die mintak kalau boleh guna 3ccd erm..aku kan dah akte, aku tak pandai sgt. tp kenela belajar kan..kot tak smp bile2 aku tak tahu. esok aku kene jmp abg fazlie tanye balik leh ker aku tukar kamera tu..
meeting pengarahan kul 1 tgh hari. kul 2 ader kelas pengarahan..kul 430 aku janji dgn Mr. Khong nak jumpa untuk anta proposal tesis yang baru untuk dapat pengesahan. sebab hari RAbu en. Norman dah mintak proposal tu bersama pengesahan penyelia. so, sebenarnya aku ader byk keje nk kene buat mlm ni.
idong aku gatal..baru bak garu dah sakit..huhuhu lupe bengkak. rasa licin je sebab dah bengkak. apesal la idong aku ni. nak makan ubat selalu pon tak leh…puasa di siang hari. sakit ni smp sakit kepala aku menahannya. itu yg semalam tidur tak hengat…smp terlajak sahur..harap2 ari ni..aku tak terlajak..budak2 ni pun, sorang tak bangun..semua layan tido..
okla..aku rasa mcm dh ok je menaip..hahaha ape bendala aku ni….kredit takde…nk mesej pun takleh…esok epi dh mintak duit pengarahan..adoii la..takde sen ni…huhuhu…
takpela..nnti aku try dptkan wangnye..k, cau…mau sambung lipat kain..and buat proposal tesis yang baru. byeeeeeeeee….

3 Responses to “kesakitan di bulan puasa”

  1. 1st..teringat pulak kat kwn lama kita, hmm sape ek yg suke ngan kamera ni.bukan sj suke malah expert bab2 yg akak sndiri tatau apekebendalahnye yg di katakan 3ccd tu. ahaks sowi sengaja!

    2nd..hidung norfa mungkin kene polip, sinus, hipertrofi, jangkitan virus atau sista. kalau tak surut, alamat kene buat pembedahan utk keluarkan cecair dlm sista. buat la endoskopi dan diagnosis scpt mungkin kt klinik pakar ye sayang..

    ask more to.
    Dr Abdul Razak Rahman Hamzah
    Pakar Perunding Telinga, Hidung dan Tekak (ENT)
    Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC), Shah Alam.

    im curious and im sad when somebody dies just bcoz she hate to find a cure.bye syg!

  2. thanks kakak…huhuhu…
    dah surut sket bile makan ubat doc bg…tp still sakit..tgk mcm mane nnti yer..

  3. mcamana keadaan hidong kesygan hamba tu, dah susut?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: