sekilas
a simply life

Rabu yang sebu~~ngee…

Pagi tadi sepatutnya kul 10 ade appoinment dgn Dr. Hatta…tapi sebabkan aku terlajak bangun smp kul 11..aku terus gi bilik iela. Tgk die pun tido. Dak2 grup aku yg len pun tkde plak miscol or msg kat aku tnye pape..maknanye dorg pun mmg membuta. Kalau takde kitorg ni bangun dulu..mmg tak pegi. Aku terus setelkan report praktikal aku…kemaskan pape yg patut dan print out semuanya ter masuk lampiran. Lepas tu aku mandi…collection duit api air semua dah abgi. So, aku pun turun bawah gi bayar bil air kat management resak. Dia mintak aku remind owner rmh duit maintanance dah 4 bulan tak bayar. Kalau kitorg dok sibuk byr bil tp yg tu tertunggak nnti kene potong jugak bekalan. Pergh..kak zu ni nak kene…sape suh tk byr..saje je kan nak suh kitorg berambus dr sini. Erm…lepas tu aku naik amik report aku bawa gi IS sebab aku ingt nk kuarkan duit yg mak aku bg. Tp ATM mcm hareeemmm plak kt situ. Aku pulang buku kat library dan terus anta report aku kt papyrus utk buat hard cover. Ingt nk anata gi sek 2..tp pikir balik, aku ni dh ler malas nk kuar nek bas…baik aku anta sini jer. Dan mahu atau tak aku pun terus tggu bas untuk gi giant amik duit kat situ dan boleh la bayar duit api sekali kat pejabat pos situ. Dan aku bayar jugak duit internet…

Waktu tggu giliran kat pejabat pos tu..lama giler…aku dpt no 1518..sedangkan no time tu 1443 kot…memang jauh giler…kul 240 aku smp..aku dpt byr dalm kul 330…sejam jugaklah menunggu…tp byr kejap je kalau ikutkan..aku masuk giant, beli tomato iela pesan kat aku. Pastu sempat aku singgah kat maxis nk tgk postpaid punye plan bagus atau tak..ikutkan mmgla bagus, tp kenangkan takut nnti aku lupa daratan kalau pakai postpaid…asik call je tak apsan bil dah tinggi giler babs…
Aku keluar jer, tgk ade bas dah sampai..klu aku lari pun mayb tak sempat kejar….jd aku jalan je.aku terpaksa tggu bas seterusnya..satu hal lagi…nk tggu bas mmg lama jugak lah…dh dpt bas..penuh! orang berhimpit dlm tu. Aku tetap naik, sbb aku nak balik dan rasa lama tggu td. Berdiri la kat tangga bas tu smp ke puncak. Sepanjang dalam bas, dengar 2-3 orang kawan ni dok sembang nak berbuka puasa kat mana la..awal lagi la…nak balik mandi dulu.. “tak mandi tak selesa…mesti mandi..” ala-ala bapok gitu la mamat ni cakap.tp muke leh tahan ensem.
Turun dari bas, aku bagi tiket aku kat sorang pompuan yg nak nek bas…sebab aku nmpk die pegang duit syiling jd aku rasa die takde tiket lg..bg ler die..aku simpan pun nk watpe kan..bukan nk nek bas lagik. Baik sedekah kat org..dpt pahala…huhuhu…
Smp rmh…aku trasa ngantok..tgk iela nak masak gulai ikan masin…nnti die amik gamabr gulai die, pastu masuk dlm blog..hhahaha..smlm pun die wat gitu utk menu nasi ayam opss die…arini tak tahu ler..buat lagi kot..huhuhu…iela mmg best!..julie buka pose kat luar arini. Ramai tul org berkejar2 nak banja die makan.itu yg tak lekat kat rmh minah ni. Takpela, jnji dia pandai menjaga diri. Kitorg kawan2 ni sesekali risau jugak..dia kawan aku kan…salah seorang kwn baik aku.
Oklah..nk jenguk iela kat dapur tu ha…mcm best je die masak! Cau!

2 Responses to “Rabu yang sebu~~ngee…”

  1. wawawa..kemain g ko eh..ngee…aku memang best~!!! hahahhaa

  2. yeah…

    im here..

    pentas in da house..

    hehe

    cik nopa pun ade blog ek..

    tak bg tau pun…

    erm…

    visit me also k..

    http://copieetpate.blogspot.com/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: