Salam aidilfitri

lama jgx dah tak update blog aku ni..sejak maxis broadband aku ni buat hal..dh mcm2 hal yg jadik..hehehe

skrg aku sdg berada di teratak indah di Pandan Indah…berakhirnye puasa pada hari ini, aku merasa sangat sepi dan terasa sedih. kerana hampir setiap tahun pose aku tak penuh..huhuhu..

jadinye nikmat untuk berhari raye tu trasa kurang…apetah lagi tahun ni kesemua adik beradik aku beraya rumah mertua. aku? bersama mak dan ayah tercinta..belum tiba mas ank beraya rmh mertua..tggu la nnti..malu la plax nk citer..

aku menghitung tahun demi tahun sebenarnya…started from 2002 until now, almost 6 years aku dh tgglkan alam persekolahan, terasa rindu benarnye…suasana rayenye dan pelbagai lagi agenda berbuka puasa bersama sahabat baik June…skrg, tkde lagi kot keadaan itu..baik bersama keluarga mahupun rakan-rakan.

i just missing them sooo much…huhuhu…

ooowww time balik rmh tu, aku konon2nye tlg angah aku cat rmh…sepatutnya angah yang cat, aku tlg sambung kerjaya itu..dh smp kt tangan aku mmg hancur la agaknye hasilnye..jgn ditanya “siapa yg cat rmh?” sbb aku akan jadik malu..wakakaka

 

 

kan ke poyo minah ni..huhuhu…oklah, aku agak kepenatan. baru teman si dia pegi shopping brg raye..

kesian dier..selalu aku bawa mslh time keluar..sorry yer cyg..

di kesempatan ini, aku ingin ucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN kepada semua umat Islam terutamanya yang mengenali diriku yang comel ni..wakaka..pasan je lebey..

thanks for everything…love u~~bye

Advertisements

kesakitan di bulan puasa

actually, time ni aku tgh melipat kain. tapi entah kenapa tetiba tergerak ati nak tulis sesuatu kat blog ni. erm, pagi tadi aku gi bilik teknikal lepas kelas seminar nak booking barang untuk shooting dis week. jujurnya ini pertama kali aku memegang jawatan sebagai jurukamera dalam production. aku memang takde pengalaman langsung. jadinya, barang2 aper yang patut aku amek pon aku jadik blur. so, aku mintak tlg julie utk senaraikan utk aku. bukanlah aku tak tahu semua barang tu, tapi aku tak yakin betul ke tak apa yang aku pikirkan. aku memang kureng sket bab2 ni. julie walaupun tak pro, tp die nmpk mcm tahu semua jer..
aku gi klinik ngn julie. suruh doc tgkkan idong aku yang membengkak ni. ntah ape silap ntah. tetiba sakit, tahu2 bangun pagi tadi bengkak. nampak smebab je idong aku ni. doc kata kalau ader timbul pape tu, bisul la..so kene biar dier surut. tapi, kalau bengkak tak surut, takde bisul..kene datang balik jmp doc takut ada jangkitan kuman. tak nak ngeri plak. lagi2 bile lepas mandi aku tgk cermin, mcm hidung shah rukh khan pun ader ha.. =P
aku cuba tidak menidurkan diri aku seawal begini..lepas Isyak, aku lipat kain…sambil melayan bacaan Quran kat laptop ni…dan tetiba aku rasa macam nak menaip…

esok aku ader kelas rundingcara…ader presentation grup ngn linda and zura..prepare?? belum lagik, tp aku dh bg power point aku kt linda. nanti julie balik dr kelas, aku printlah text aku utk esok. lepas kelas RCK tu..aku ader meeting pengarahan. baru tadi Ain call, tanya aku pasal kamera yang aku booking. aku amek DV pro..die kate gambar tak cantik..aku mane tahu, julie yg suh letak kamera tu. die mintak kalau boleh guna 3ccd erm..aku kan dah akte, aku tak pandai sgt. tp kenela belajar kan..kot tak smp bile2 aku tak tahu. esok aku kene jmp abg fazlie tanye balik leh ker aku tukar kamera tu..
meeting pengarahan kul 1 tgh hari. kul 2 ader kelas pengarahan..kul 430 aku janji dgn Mr. Khong nak jumpa untuk anta proposal tesis yang baru untuk dapat pengesahan. sebab hari RAbu en. Norman dah mintak proposal tu bersama pengesahan penyelia. so, sebenarnya aku ader byk keje nk kene buat mlm ni.
idong aku gatal..baru bak garu dah sakit..huhuhu lupe bengkak. rasa licin je sebab dah bengkak. apesal la idong aku ni. nak makan ubat selalu pon tak leh…puasa di siang hari. sakit ni smp sakit kepala aku menahannya. itu yg semalam tidur tak hengat…smp terlajak sahur..harap2 ari ni..aku tak terlajak..budak2 ni pun, sorang tak bangun..semua layan tido..
okla..aku rasa mcm dh ok je menaip..hahaha ape bendala aku ni….kredit takde…nk mesej pun takleh…esok epi dh mintak duit pengarahan..adoii la..takde sen ni…huhuhu…
takpela..nnti aku try dptkan wangnye..k, cau…mau sambung lipat kain..and buat proposal tesis yang baru. byeeeeeeeee….

apa yang berlalu dan bakal berlaku?

tiba-tiba teringat time seminar hari sabtu, 30 ogos lepas. padahal dah seminggu berlalu..baru sekarang nk sibuk2 ckp..takpela, jnji aku bgtahu perkembangan semasa. itu pun setelah melihat2 pic2 time seminar aritu..

time ni aku ngn nani dah menyibuk join bergambar
time ni aku ngn nani dah menyibuk join bergambar

tadi kelas seminar, pensyarah kata semuanya ok cuma adela 2-3 hal yg tak berapa nak ok. ciri2 nak dapat A tu memang ada dlm tangan. bergantung pada individu saimen lah nnti cane kan..
so far, aku tak nmpk lagi usaha aku sendiri nk wat saimen tu..hahaha..norfa ni memang..malas. kang kul 8 pagi nak anta..kul 6 pagi tu baru terhegeh2 nak menaip..betul tak nila?? ekekeke…macam penah jadi jer…

japge kul 1230 ade kelas tesis ngn en.norman. erm, untuk pertama kalinya aku masuk kelas ni. aku tak berapa nak bersedia sebenarnya amik tesis ni. tapi, aku tak nak duk lama2 kat fakulti ni lagi. bosan la plak belajar. sebabnya, aku rasa terbeban dan macam tak berminat sangat jer dengan kerrjaya yang aku bakal tempuhi nanti. tajuk tesis yang aku pilih tu pun pakai boh jer..entah banyak ke tidak bahan yang akan aku cari nnti. penyelia aku pula, pensyarah cina..Mr.Khong…tapi, manalah tahu dia lebih bagus dari lecturer melayu yg len kan..chayok2..nopa mesti bule juga berjaya dab akan menjadi hebat~!!!!

Rabu yang sebu~~ngee…

Pagi tadi sepatutnya kul 10 ade appoinment dgn Dr. Hatta…tapi sebabkan aku terlajak bangun smp kul 11..aku terus gi bilik iela. Tgk die pun tido. Dak2 grup aku yg len pun tkde plak miscol or msg kat aku tnye pape..maknanye dorg pun mmg membuta. Kalau takde kitorg ni bangun dulu..mmg tak pegi. Aku terus setelkan report praktikal aku…kemaskan pape yg patut dan print out semuanya ter masuk lampiran. Lepas tu aku mandi…collection duit api air semua dah abgi. So, aku pun turun bawah gi bayar bil air kat management resak. Dia mintak aku remind owner rmh duit maintanance dah 4 bulan tak bayar. Kalau kitorg dok sibuk byr bil tp yg tu tertunggak nnti kene potong jugak bekalan. Pergh..kak zu ni nak kene…sape suh tk byr..saje je kan nak suh kitorg berambus dr sini. Erm…lepas tu aku naik amik report aku bawa gi IS sebab aku ingt nk kuarkan duit yg mak aku bg. Tp ATM mcm hareeemmm plak kt situ. Aku pulang buku kat library dan terus anta report aku kt papyrus utk buat hard cover. Ingt nk anata gi sek 2..tp pikir balik, aku ni dh ler malas nk kuar nek bas…baik aku anta sini jer. Dan mahu atau tak aku pun terus tggu bas untuk gi giant amik duit kat situ dan boleh la bayar duit api sekali kat pejabat pos situ. Dan aku bayar jugak duit internet…

Waktu tggu giliran kat pejabat pos tu..lama giler…aku dpt no 1518..sedangkan no time tu 1443 kot…memang jauh giler…kul 240 aku smp..aku dpt byr dalm kul 330…sejam jugaklah menunggu…tp byr kejap je kalau ikutkan..aku masuk giant, beli tomato iela pesan kat aku. Pastu sempat aku singgah kat maxis nk tgk postpaid punye plan bagus atau tak..ikutkan mmgla bagus, tp kenangkan takut nnti aku lupa daratan kalau pakai postpaid…asik call je tak apsan bil dah tinggi giler babs…
Aku keluar jer, tgk ade bas dah sampai..klu aku lari pun mayb tak sempat kejar….jd aku jalan je.aku terpaksa tggu bas seterusnya..satu hal lagi…nk tggu bas mmg lama jugak lah…dh dpt bas..penuh! orang berhimpit dlm tu. Aku tetap naik, sbb aku nak balik dan rasa lama tggu td. Berdiri la kat tangga bas tu smp ke puncak. Sepanjang dalam bas, dengar 2-3 orang kawan ni dok sembang nak berbuka puasa kat mana la..awal lagi la…nak balik mandi dulu.. “tak mandi tak selesa…mesti mandi..” ala-ala bapok gitu la mamat ni cakap.tp muke leh tahan ensem.
Turun dari bas, aku bagi tiket aku kat sorang pompuan yg nak nek bas…sebab aku nmpk die pegang duit syiling jd aku rasa die takde tiket lg..bg ler die..aku simpan pun nk watpe kan..bukan nk nek bas lagik. Baik sedekah kat org..dpt pahala…huhuhu…
Smp rmh…aku trasa ngantok..tgk iela nak masak gulai ikan masin…nnti die amik gamabr gulai die, pastu masuk dlm blog..hhahaha..smlm pun die wat gitu utk menu nasi ayam opss die…arini tak tahu ler..buat lagi kot..huhuhu…iela mmg best!..julie buka pose kat luar arini. Ramai tul org berkejar2 nak banja die makan.itu yg tak lekat kat rmh minah ni. Takpela, jnji dia pandai menjaga diri. Kitorg kawan2 ni sesekali risau jugak..dia kawan aku kan…salah seorang kwn baik aku.
Oklah..nk jenguk iela kat dapur tu ha…mcm best je die masak! Cau!