sekilas
a simply life

kembali normal

dalam 2-3 hari ni tk byk sgt keje yg aku buat. aku sekadar melayari internet utk mencari maklumat atau artikel2 yg berkaitan dgn hobi dan minat seperti yg telah diperuntukkan pd aku aritu. lain2 aku tlg remy klu2 dia perlukan bantuan. aku perlu jugak berusaha utk mencari keja sendiri takdela nnti nmpk aku gi ofis mcm goyang kaki je kan(walaupun hakikatnye mmg aku tkde keje sgt)

semalam rmh aku kembali sunyi..anak2 buah dah takde blk kuala lipis…kalau tdk asal aku blk keje je mesti riuh rendah smpkan boleh mengamuk jgk la dgn karenah dorang ni. tp bila dah blk takde lagi keriangan kt rmh tu. itulah penghibur utk mak dan ayah. cucu2 kesayangan yg memeriahkan suasana. nakal2 dorang tu la yg buat hati orang tua aku riang.

hari sabtu lepas aku jmp kengkawan skolah kt times square…seronok jgk sesekali berkumpul. kitorg men boling. acap,azin, aida, jufiza, zarul and dharmen. aku 2nd last huhuhu…dharmen lg teruk la…dan aritu azin tunjuk belang memenangi perlawanan boling. akhirnya dia belanja kitorg makan chicken rice shop. Jufiza kate, “tak luak mane duit azin tu. dia dh keje..awek pun tkde..apela slhnye blanje kite..hehehe”

aku mengiyakan kata die…dan sesekali aku menyakat azin..kesian die..dr skolah dulu smp skrg slalu jd mangsa aku.hahaha..dak2 plak dh phm sgt prangai aku yg agak giler ni. masing2 mengeluarkan cerita time skolah..pasal cikgu juffri (guru kelas & matematik) yg sgt funny dan sporting…ustazah, dan beberapa nama guru yg terkeluar dari memori kami. masing2 gelak ketawa mengingatkan zaman sekolah itu. smpai azin pun ckp “aku tgk aida ni mcm bdk2 je lagi. sdgkan skrg dah jadi bini org” aku turut gelak dan melihat keadaan kami. ye..seakan2 berada di alam persekolahan lagik.. rindunya saat itu..jufiza pun dah bertunang…keluar jgk citer kwn2 yg lain. tp cerita perempuan, tahu jela…ada la sok sek sket..huhuhu.

aida, acap, zarul


seronok bila kenang2kan dan saat2 itu la terasa ingin kembali di zaman persekolahan dulu dan memperbetulkan apa yg silap atr kami. andai mampu kite berbuat demikian…huhuhu….ramai jgk yg berjanji tp tak hadir. tp ini pun dh cukup mengembalikan saat indah itu. masing2 berharap kalau kahwin jgn lupa jemput. aida mmg kene bahan jgklah…kata die, bkn tk jemput..tp tak tahu mcmane nk contact. yela, ni pun passing2 je no fon. aku pun tk sangka dpt berjumpa dgn dorg.

hari ahad tu plak aku pegi petrosains dgn anak2 buah aku…seronok jgklah bersama dorg. smp tak menang tgn aku nk jaga sorg2…bygkanlah 9 org pegi berhimpit nek train (LRT). aku, k.ida, anis (dukung) ajwad, aisyah, athirah, aina, alin dan fara…riuh jgk menjaganya. tp seronok.dpt luangkan masa dgn dorg cuti sekolah ni. dah la duduk jauh dr aku. jmp tk selalu…jd aku rasa puas dpt keluar dgn dorg..aku mmg mcm bby sitter la kan..smp kene pegang belon dorg yg badut bg tu..dh mcm aku plk yg badut bg belon kt kanak2..huhuhu…

3 Responses to “kembali normal”

  1. comel2 dan kiut miut, lagi2 yg baju merah naik kuda tu, siapa namanya?

  2. nama dia Tuan Nur Anis Suffiyah…cute kan…

  3. tuan? org mana?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: