sekilas
a simply life

selamat buat semua

ai…arini keje aku ialah membuat skrip koko. aku sedang mencari bahan2 yg sesuai utk buat ksrip ni. arini 30 mei…besday Shazlie…i wanna wish to him “selamat hari lahir” siap letak kt status ym aku “semoga mencapai tahap kegilaan yg maksima” huhuhhu….itu pun die say thanks. arini 30 mei jgk…hari pernikahan k.eda. rasa sedey tk dpt pergi. pertama :jauh. Kedua :takde transport. ketiga :tgh keje….huhuhu kt terengganu mmgla cuti kan…kt Kl cuti la plk. semoga die berbahagia….sehingga akhir hayat. InsyaAllah…

td pg2 aku dtg ofis dah buat sale..hehee..kakak aku suh aku tlg jualkan gelang yg die buat tu…adela sorg dak ofis aku beli…itu pun setelah aku paksa die..hehehe jahat aku. bknlah paksa…proses pembujukan itu penting. baru la pelanggan nk beli kan..jnji jual satu.ekeke…dorg ckp slh time aku jual. ala RM10 je kot…gaji masuk baru nk beli. lgpun dorg tk berkenan ngn kaler yg ader. dorg nk kaler pink.huhuh mslhnye smlm aku gi kedai ngn kakak aku cari manik2 tu…takde plk kaler pink. nsb la kan…

hari ni 30 mei…dah 6 hari aki tk msg aku tak call aku dan tak ape2 la lagik…tak tahu la hati aku yg keras..atau die yg terlalu ego. aku phm lelaki nk nmpk diri die hebat dan berkuasa, jd aku patut mengalah. aku tak rasa pa2 sgt pun spjg ‘silence’ ini berlaku. sbb aku hepi cam biasa.cuma sesekali terpandang gambar2 die dlm hp, atau pun msg2 die yg lepas setiap kali aku kemaskinikan inbox…aku teringt dan rasa perubahan dier tu.

utk sedapkan hati aku sendiri, aku ckp die mmg ego, die masih sygkan aku dan skrg die tgh sibuk . huhuhu….relax..aku kn biasanya relax klu jd hal2 camni. poyo sey!

ingtkah lelaki itu pd aku…? aku yakin die ingt…dia bkn mcm lelaki lain. cuma die suke berdiam diri…tk nk luahkan rasa hati pd aku. aku hrp jgn terlalu lama berdiam..aku bkn seorg yg penyabar…kdgkalrasa hati ini ada tutun naiknye..jgnla smp aku teringt perkara lalu. kerana itu dpt menggugat hubungan ini.

semoga Allah memberikan aku petunjuk dlm membuat keputusan…Amin.

4 Responses to “selamat buat semua”

  1. bagi nila, manusia itu ego, dan kerana keegonnyalah dia hilang sesuatu yg beharga dlm dirinya, mungkin sebelum ini dia tidak perasan, dan bila dia kehilangannya, ketika itulah dia menghargai sesuatu yg selama ini di abaikan..

    teruskan hidup seperti biasa, jgn lemah kerana cinta, kerana cinta tidak bererti bila salah seorg tidak mengerti…

  2. hurm, ada betulnya…tp seboleh2nya saya ingin membetulkan keadaan…

  3. demi masa, keadaan pasti di perbetulkan, bukan diri kita yg harus menjadi hipokrit dan ‘mangsa’ demi utk memperbetulkan keadaan, jadilah diri kita yg sebenar, sifat sabar dan ketahanan diri akan tergugat lagi di kemudian hari jika keadaan ini ‘di cover’ hanya oleh salah seorg darinya sahaja. Saudari, pengorbanan itu perlu, tapi ia lebih bererti jika si dia memahami apa erti pengorbanan itu..

  4. terasa jgk keadaan yg berlaku ini seperti dekat benar dgn kenyataan itu…semoga semuanya baik2 je.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: