sekilas
a simply life

rasa sayang eh…

semalam aku dapat surat dari SPA untuk aku pergi peperiksaan di Putrajaya bagi penerbit rancangan gred 27 dan gred 41. aku mmg sj apply gred 41 tu, mmg la tkde degree lagik.tp entah camne leh dpt jgk gi amik exam tuh. tarikh exam tu 10 dan 11 june 2008. aku tgh berkira-kira sama ada aku patut pergi kedua-duanya atau salah satu daripadanya. kawan2 ofis cadangkan baik aku pergi dua-dua.itu peluang aku. lagipun aku ada surat. lan pun cadangkan aku mmg patut pegi. takut2 nnti tak pegi, SPA takkan terima lagi permohonan aku sbb aku pernah tak hadiri temuduga.

Smlm k.sham dok cakap “kau ni rilek je nk amik exam tu. kotakde ke beli apa2 buku nk study ke?”

aku tersengih…entahlah, nak study aper ek..mmgla semua yg dia tulis tu aku patut baca.tp jd mcm tk best jer…huhuhu mcm aku nk amik exam kt fakulti plk. takut sebenarnya. pertama, aku takde geng..keduanya aku tak pernah hadiri peperiksaan mcm tu utk kerja. jd aku kene bertenang…dan berfikiran positif. susah benarnya mententeramkan jiwa…Semoga aku berjaya nnti.yang paling penting, berdoa pada Allah dan mendapat restu daripada keluarga. mak seronok mendengar perkhabaran itu. tak salah emncuba. kalau dapt jawatan tu, biarlah setahun lagi baru terima..huhuhu

aku masih belajar…tk nk la quit sbb dpt keje kan….sayang.setahun je lagik…

apae kaitan dgn tajuk aku tu eh..rasa syg eh?? hehehe…rasa syg nk tglkan study..rasa syg klo tak pegi exam tu……k la bye…smbung kije plk…

2 Responses to “rasa sayang eh…”

  1. Salam saudari

    setahu sy, SPA tidak pernah me’reject’ org sekalipun org tu tak dtg exam atau interview, ianya dipanggil secara terbuka, jadi utk menolak dan menerima adalah pilihan kita, dan kita di galakkan utk terus memohon lagi.

    saya tidak mahir dalam sektor kerajaan ini, tapi rasa2nya penerbit rancangan 27 atau 41 adalah jawatan pegawai, saudari menyatakakan masih belajar, so terpulang lah, cube tak rugi, dan tak rugi kalau tak cube!

    Namun peluang ini bukan dtg selalu, dan kalau dapat memasuki institusi ini, mungkin dgn keadaan dan suasana yg baru, sebagai pekerja kerajaan, sy rasa, ia jauh berbeza dgn pekerjaan yg saudari sedang lakukan ketika ini, ape yg saudari lakukan, nila doakan agar saudari berjaya di kemudian hari! sygkan masa depan dari sygkan yg hanya sementara. Buka hati dan minda, saudari akan dpt sesuatu yg lebih berfaedah darinya nanti!

    nila31
    1.49am

  2. erm…dlm fikiran ni mmg nk pegi..
    insyaAllah…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: