sekilas
a simply life

selesai…

hari ini aku tidak lagi membuat proposal seperti hari2 yg sebelum ini. sbb pg2 td my boss dah anta seme proposal yg aku buat tu ke RTM. semoga company ni dapat tender yang dikehendaki itu. InsyaAllah…mudah-mudahan.

semalam agak busy…aku perlu print setiap proposal dan membuat 5 salinan setiaps atu. kemudian, binding…masalahnye kt ofis ni printer memang byk..cuma ia bergerak lmbt…smp printer kt dpn kau ni jahanam aku keje kan.hehehe…bkn slh aku…dah printer ni lama kan, then die suh tukar absober apentah…baru je beli ink dh abis…membazir betul…dia dh bocor agaknye..huhuhu…

smp ke pukul 8 mlm ak setel lagik. tp aku terpaksa tgglkan printer tu sbb aku kene tlg dak2 ni gi shooting yg remy suruh tu psl bdk2 men api. aku amik 3 org anak buah aku kt rmh bawa gi rmh pacik…dorg men bunga api..seronok budak2 ni…shot tu nk guna 3-4 saat je kot…tp amik jela byk2 kan..kot2 remy tk berkenan plk nnti.lepas shoot tu, kitorg gi mkn ramai2 kt arafaz..kebetulan nmpk pacik.die pun belikan makanan utk dak2 kt ofis.rasanya macik, julie n ayu kt ofis. kitorg order bubur nasi mkn ngn mcm2 lauk la…amir pun join kitorg walaupun air kosong yg die order tk smp2..hehehe cian amir…

lps mkn dorg anta ank2 buah aku blk…aku ingt nk stay ofis..tp aku call julie die kate okey..die leh setelkan..aku pn blk la…smp rmh dlm kul 11 mlm…terasa penat pulak..terus lena..smp kul 6 pagi bangun tp aku melmbt2kan bgn pagi ini…aku gi keje pun kul 10. smp ofis julie n masayu tk smp lagik.rupenye dorg blk kul 3pagi tlg macik setelkan proposal tu.kalau aku tahu…aku tk blk terus ke rmh..rasa berslh plk…itupun fauzi bgtahu sbb die dtg blk ofis mlm smlm.

arini aku tk buat pape keje..sbb seme dh setel..tggl nk kene wat skrip ngn remy…remy pun bgn lmbt td..dah bgn pun, die kene siapkan editing dier tuh. jd aku agak free la arini…takde keje betul..men game, men internet, tgk tgv..makan..huhuhu…

takde story sgt psl smlm…dan sepanjang pagi td…okla..cau!

5 Responses to “selesai…”

  1. ape jenis pekerjaan awk sbnrnya ek? agak mengelirukan, melakukan pelbagai kerja dalam satu masa….

  2. sy memegang jawatan sebagai penulis skrip di produksi ini..
    selain itu, saya juga bert/jwb utk memberi shot kepada cameraman dan ia menjadikan tugas sy sebagai pen. penerbit / pen. pengarah. itu arahan dr boss….
    jd sy akan buat skrip, proposal..dan adakalanya perlu untuk memberi arahan kepada cameraman shot apa patut di ambil (memandangkan sy lebih mengetahui jalan cerita skrip). sbb tu sy ikut kuar shooting…

  3. owh, saudari terlibat secara langsung dgn TV dan radio?
    adakah saudari juga buat filem?

  4. oh tidak…produksi ni kecil je..belum smp buat filem..
    setakat ni pencapaian terbesar menghasilkan telefilem…yg lain2 kami byk menerbitkan rancangan2 TV di RTM dan ASTRO. malah, kami juga menyediakan perkhidmatan utk wedding shooting, treler, iklan, editing and etc.

    mcm tgh online nmpk..cepat betul dpt reply..

  5. owh besar juga ye business dia, nanti kalau nila mahu buat filem, berape yg nila kene spend? ader tak dalam 100K?
    kalau impian yg besar, adakalanya terfikir juga nak mengarah filem, dan kalaulah nila punya ilmu utk mengarah tu..

    nila tak selalu online, tapi kalau online, biasanya berjam2, sebab nila jarang ada di Malaysia, tapi dgn YM, biasanya nila rasa dekat dgn kawan-kawan dan sahabat. harap saudari dapat jadi sahabat nila yang baru!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: