sekilas
a simply life

i’m sick!!

lepas semayang suboh td..aku try lelapkan mata….dan ape ntah mengom mimpi aku selama sejam tu. agak tidak munasabah rasanye….huhuh tkyah la aku citer kan..tp kelakar betul mimpi tu…bgn kul 8.30 setelah alarm aku berbunyi..aku mandi…lps mandi, k.shila dtg rmh…dengan penuh misteri die bertanya..”eh,boleh tk akak nk men internet kak ofis kau??” aku tak pasti jawapan aper yg patut aku bg…yg penting, “klu nk jmp boss ape slhnye..” hahahaha…ada ke patut nk dtg ofis aku utk men internet..mcm ofis tu aku punye jerk..

dan apgi2 lagi aku dah mengalami rasa yg kurang menyenangkan. sekali bendera merah la..dan tahu jela nasib aku seharian..kompom dah mcm memerang pun ader..kejap dlm bilik editing, jap kt dpn pc aku…kejap kt dpn ruang tamu tu..mmg tak sng duduk aku…

dan harini aku mmg tk buat byk sgt keje…tak leh n kberpk..kejap2 aku tunduk dpn pc..al kisahnye..aku melepak dpn tv dan baring…supaya dapat meredakan sakit perot aku. aku klu dh senggugut camni. aku tleh bergerak byk…kene dok diam dalam masa setengha jam ke ape..baru rileks sket sakit dier..dn selepas melayan citer SHOOTER dalm setengah jam..aku dpt rasakan pengurangan perut aku…pastu aku gi tandas buat spot check..hehehe…malu jer citer…lantak lah…masih sakit perut aku skrg…tp dah ok dr td…

dan terus ngadap blog aku…hahahahaha teruk betul. bukan buat keje. tp yela..proposal yg ketig ani aku kureng sket nk buat..tak phm satu..dah mcm2 idea aku pk..tp tak mencapai lg kehendak kepuasan tu…aku masih blur dan tk tahu aper aku buat skrg…

Semalam…blk keje agak awal…kul 7 ptg aku dh smp rmh…cam bese baca paper jap….entah kenapa angin aku smlm agak bagus..mood yang baik…lepas mandi, aku terus kemas bilik aku…lipat dan sidai baju kurung mak yg dah bertimbun tu..huhuhu…nmpk agak ‘clear’ skit la dr sblm ni. kot tk blk keje je campak ikut dan je..hahaha…lps mengemas men game…pastu aku kene jemput kak sham kt LRT p.indah…die balik drkeje…pastu ingt mak nk ajak aku kuar gi beli brg..tk jd kot…

smlm kak ida ader call nk ckp ngn mak..sejakaku ckp kt dier..call maxis-maxis murah sket dr call rmh..die asik call aku jer..dah aku je guna maxis..ayah digi, angah celcom..erm…smpkan pg td ul 7 pun dier call aku jgk nk ckp ngn mak…ader jela dier tu..tp kesian kat anak dier Anis..masuk wad sebab lelah…doktor tahan die..akak aku smp nek bosan dok hospital tu..kejap2 kang die msg ckp mcm2 ragam org kt spital tu…ader anak org asli la..ada anak org takde mak la..ader anak org menangis kuat la..anak dier kan senyap..huhuhuhu…itu yg kate anak org…

tp yg kelakar nye pg td die citer…nurse tu letak aper tu termometer..ntah ala yg cek suhu badan tu..nurse letak kat ketiak anis..bile nurse tu pusing tmpt lain..anis amik letak kt mulut..lps tu akak aku amik blk letak kt ketiak…bile nurse tu smp balik..die ckp, eh, tk demam dah..hahahah…agaknye tu yg arini leh kuar wad tu..

apo2 jela….erm….itu ejla setakat cerita yg mahu dikongsi bersam…nnti sembung lagik …

assalammualaikum…

No Responses to “i’m sick!!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: