sekilas
a simply life

Teraju Reka Sdn. Bhd.

Salam buat seme org yg jenguk blog aku ni..lama rasanye tk menaip pape…skrg ni aku sdg sibuk praktikal di TRSB seperti yg tertera pd tajuk aku tuh…ni dh minggu ketiga aku berada di dpn pc ni. dulu lepas diploma kau dah mmg keje kt sini. utk memudahkan aku agr tk pening nk cari rmh sewa dan perbelanjaan yg meningkat tinggi..aku memilih je produksi ini….

dan sekarang aku sdg siapkan 3 proposal yg mempunyai dateline 28 mei ini…aku tgh siapkan proposal ketiga…yg dua tu mcm dah setel..mcm la…tp malas aku nk pk lagi…udah2 ler tu. tggl nk tunjuk kt boss je. klo die suh betulkan lagi…buat je…dia kan boss…huhuhu

semalam hari gembira buat aku..setelah 2 minggu aku makan hati kerana aki tk membalas msg2 aku dan buat dek je pd aku..akhirnya smlm aku dh online ngn die kt ym..siap view cam lagik…huhuhu seronok sgt. dpt gak tgk muke die..lama sey tk jmp die…dugaan betul percintaan jarak jauh ni.biala duk jauh camni, msg and call la yg akan menghubungkan kita..tapi bila dia senyap tak tahu aper citer…

2 mggu nmpk kejap..tp bg aku yg dok jejauh ngn dier ni rasa cam 2 bulan jer…klu dpt aku jmp die tang tu jgk aku pegi…tp jauh benor….nk gi camner..tiket flight pon dh mahal giler.

aku pun lepaskan rasa di hati…aku ckp die dh berubah..dh tak layan aku..klu dulu bgn tido ker, nk gi mkn ke, nk tido ke, nk gi mane pon..even nk wat keje pon die msg aku…dn klo die betul bz…at least rply la..pastu klo call die kjp tgk dvd la..buat keje la…sibuk je memanjang….sekejap je kot nk sembang….tanye kabar, buatpe arini..sihat ke tak..bkn ssh sgt pun…tp dh tkde cam tu lagi..setelah msg2 tu aku bg…dia usaha blk msg ngn aku…

alhamdulillah…tp smlm sbenarnya dia tk berapa nk bls msg aku….die kate die sibuk….then, sbb die tk bls..aku terus say gudnite nk tido..pdhal baru kul 10 mlm kot. entahla…aku harap hubungan ni berpanjangan…walaupun tk berapa nk yakin…aku cuma tak nk mencari lain..hakikatnye aku punyai byk pilihan…aku hanya perlu memilih yg terbaik..cuma aku tak mampu buat keputusan…

arini julie sakit gigi gi hospital ampang tu…tak tahu la kul bape dier balik ofis…aku plk..baru buat pengenalan kt proposal ni…erm…agak tekanan sebenarnya nk pikir isi-isi yg bersesuaian agar RTM menerima proposal ni.besar t’jwbsebenarnye..tp tula..tak tahu kalo ader yg tak kena laigk…harap2 diterima hendaknye…

minggu ni a.hadi bersanding kt rinching…rasa sedih jgk sbb die dh nikah.tkde lg abg kesygan yg akan bantu adik dier ni ha…Faris pun dh dpt anak lelaki waktu yg sama a.hadi nikah…seronok dorg memebri perkhabaran gembira utk aku. bkn lah aku tk gembira.tp di sebalik rasa gembira tu, jauh di udut hati aku melepaskan byk peluang di dpan mata..sbb tu aku ckp aku susah nk buat keputusan dgn betul blk2 aku terlopong…entahla…yg penting dorg bahagia…itu dh cukup… aku…hanya perlu mencari kebahagiaan aku sendiri.

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT A.HADI

SELAMAT MENERIMA CAHAYA MATA PERTAMA BUAT FARIS HAIRI

3 Responses to “Teraju Reka Sdn. Bhd.”

  1. ermm…
    bole x klu echa nk kt..
    lelaki mmg mudah berubah ble da lame menjalinkn hbgn?
    hermm…
    sibukkan dri..nnt x sedey sgt..
    lg satu..
    jgn mengharap tlalu tggi..
    kt xkn kemana…

  2. Sokong!

    kalau kita syg org tu, tinggalkan sedikit rase benci padanya

    kalau kita benci gile2 ngan org tu, tinggalkan secubit rasa syg padanya nya

    mana tau yg disyg tu sbb syg maka dia tidak mendoakan kita apa2

    dan mana tau yg di benci itu sbb di benci maka dia mendoakan kesejahteraan kita

    dan mana tau esok lusa kita mati, kita tidak dapat manfaat apa2 pun dari keduanya

    amin…….

  3. wah k.nopa karang ayat BAIK PUNYEEEE….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: