sekilas
a simply life

demam sey~~!!

dah 2 hari demam..semalam badan gue mmg panas gile..gi klinik, doc bg satu suntikan power punye kt aku…hahahaha…smlm pas gi klinik terus call kakak ipar aku bgtahu..betapa mahalnye klinik tuh cas aku.tp takpela..demi kesihatan, brape byk pun takpe.cuma aku pulak terpakse mintak mak duit huhuhuhu…. hari ni, ntah brape kali mak call aku. terharu rasa…mungkin risaukan kesihatan aku berlarutan. bila aku jawab makin kurang, mak kate tak jd la mak dtg nk lawat.hehehe…smp camtu sekali. aku dpt mc dr doc so, kelas DOP pg tadi aku tak pegi. dan selepas aku mkn ubat batuk tuh, aku ketiduran sepanjang hari. smp ptg td, aku mandi sbb mak suruh. tgh hari sebelum tertido tuh, aku mkn masakan ila. tak lalu nak telan, bkn tak sedap masakan tu, tpi kerana tekak aku rasa pahit sgt. itu yg tak lalu nk makan. td kul 8 aku ader tayangan. walaupun hakikatnye aku ader mc takyah dtg pun takpe, tp nama pun tayangan. kalau aku tak tegk aku tak tahu la pulak jln cerita tu kan. sendiri tgk pun tk brpa nk paham. inikan pulak nak mintak org bercerita psl filem tuh. hampeh jer… dan masuk hari ni dah 2 hari dia tak call aku atau msg aku utk tanye kabar. smlm sebelum gi klinik, nk jugak aku call dier. tp, dia tak jawab call aku. sedey jgk rasenya. smp ati die. aku nk ngadu kat die pun tak dpt. mcmane keras hati aku pun, die tahu aku akan cari dier.tp, tinggi sgt ego die. sabr norfa..bawa2 la bersabar yer…bak kate kawan aku, klu die api, aku lah airnye..tp, kdg2 air pun leh kering kalu api tu tak padam2 kan… erm…takpela klu die takde nk bg semangat. yg penting keluarga aku risaukan aku. terutama mak…klu die tak syg aku pun, aku ader mak…mak lebih sygkan aku…klu die syg aku, die takkan diam mcm ni. aku lebih terharu bile mak amik berat psl aku. takpela syg….biar jela sy sorg2 kt sini. waktu die keseorangan, diri ni la yg temankan die dan bag semangat. tp time aku perlu kan die…die pulak menyepi. bukan aku tak bgtahu..tp, hati mmg dah keras… aku malas nak amik pusing. biar la die…klu di pikir2kan..aku jugak yg sakit hati. byk lagi benda lain yg lebih penting utk aku uruskan. nk pk hati dan perasaan die je mana boleh…setidak2nye aku dah mengalah dulu. lain2 terpulang pd die… td baru lepas mkn nasi..lapar gile sbb tgh hari td makan skit. itu pun aku tak brapa lalu nk makan td. sebelum gi tayangan td aku dh mkn ubat. skrg nk makan ubat batuk plak. gerenti aku ketiduran lagik lepas ni…kepala aku berat nih. pening skit. tekak ni plak rase pahit dna perit. asik batuk je…hari ni aku letih sbb tidur jer…esok ader kelas kul 9.30 pagi…harap2 aku tak terlajak tidur… okla…klu die baca blog aku ni just nk ckp aku adalah aku…..aku takkan jd org lain…semoga die memahami…

2 Responses to “demam sey~~!!”

  1. kapan kemaapan jika hadiranku ini lewat senjakala bila kau wujudkan blog indahmu ini. Komenku ini bisa buatkan kau rawan melihat dan sakit mendengar, tatapi aku hanya seperti mu, suka akan kemajuan dan teknologi penghubungan antara titi, yang di bawahnya arus pergolakan agama dan bangsa, di hadapan kita penghubung jalinan, di belakang masa silam. Tali jejambat buatan Madura, dan kayunya pula jati jawa, lilitan dawai keras dari China disulam dgn besi India. Harus tahu meniti sebelum jatuh ke dalam instusi yang tak bisa engkau hadapi. Komenku persis air yg menderu, dtg selaju2 sedayu silang, pandai kau halang, pandailah kau terbang sblm matahari terbenam, terbit phajar mengganti sore. untuk kau pulang.

  2. sob sob sob… cedeyyy


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: