tahun yang mencabar

baru balik dari DSB kat induk…setelkan dengan orang yg incharge berkenaan dewan yg nk digunakan untuk promosi filem nnti. dengan memegang jawatan sebgai ketua biro pentas dan dean. aku dan 4 ajk yg len pegi sane sendiri utk tgk klu2 time tuh timbul idea nak hias2 pentas.

promosi filem kali ini, kami mempertaruhkan filem evolusi KL drift terbitan skop production dan filem duyung terbitan KRU usahasama dgn line clear sdn.bhd. setakat ni nk tgk perkembangan pun tak brp nk nmpk. 26/2 nnti baru kitorg leh setup terus dewan…bahagian promosi dah mula mencetak tiket yg dijual dgn harga RM10 (2 filem). so, sesape yg rasa berminat utk tgk filem tuh leh ler calling2 aku.

esok cuti..tp, budak2 kelas MCP akan dtg rmh aku utk buat nes bg next week. ari tu wat trial bersepah seme keje…so, kena rangka elok skit klu rasa2 grup kitorg nk markah lebey…

ptg2 mcm ni…rasa nk tido jer…tp memandangkan dah kul 630..lebey baik aku at keje skit. esok leh bg suhaimi treatment script yg spatutnya aku sudahkan mggu lepas.gerenti die mengamuk klu die tahu aku tak siapkan lagi. td sekadar sedapkan hati aku ckp dh siap..maknanya bile2 jer die leh mintak kt aku..huhu….buat norfa…jap lg aku mesti buat…

lumrah manusia

Tak pernah bersyukur dengan apa yang ada.

tidak lah nak kata aku ni baik…walaupun bukan wanita melayu terakhir…walaupun bukan semulia mana..tp, kita dikurniakan akal. setidak2nya kita mampu berfikir mana baik dan mana buruk.

aku bukanlah nak tertekan mana dengan keadaan yang berlaku.tp, sikap dia yang berlagak seolah2 takde apa2 yang berlaku tu yang bikin hati ni panas jer rasa. aku tak tahu kat mana dia letakkan perkara mcm ni di fikiran dia.

BIASA – LUAR BIASA – SMALL THING

dulu, dia tak macam ni. tahu jugak nak rasa bersalah. tahu jugak nak tegur kawan2 balik.

sekarang, dia lebih teruk dari apa yang orang lain boleh sangkakan. kalau boleh, kita ni sebagai kawan tak nak orang perkata hal dia. seboleh2nya backup lagi apa2 yang patut. tapi, dia seolah2 tak kisah. macam nak sanagat orang lain tahu pasal diri dia. kalau betul pun tak nak jadi hipokrit..biar la kena caranya…kononnya, buat aper sembunyikan diri sendiri kalau sebenarnya mmg itu sikap kita..okey!!

show urself..but not to us…bukan pd kami yg dah selalu tgk dan muak…dan jelak dgn perangai itu..tunjukkan pada ahli keluarga sendiri….dan saat itu baru dia sedar perasaan orang lain yg sygkan dia….itu pun kalau dia nak fikirkan perasaan orang lain

dia terlalu bangga dengan pujian…dia hanyut dalam keghairahan…sehingga dia terlupa kawan yang sygkan dia..sehingga dia terlupa di mana dia berpijak. dia semamngnya tidak menghargai apa yang ada di hadapannya…dan dia tidak bersyukur dengan keadaan ini…