sekadar janji katanya

smlm gi tgk wyg ngn bf.filem shaolin vs evil dead (ultimate power) huhuhu…filem cina la.lgpun dia yg beriya2 nk tgk citer tu. aku tak kisah, asalkan dpt puaskan hati die. biarpun die kata sengkek.maklumla dia dlm proses cari2 keje…harap2 dpt. aku pn takdelah byk sgt sen..tp sbenarnya nak luangkan masa dgn die.tk dpt tgk movie pn takpe. walhal aku ader test pagi ni. tp, aku cuba edjas masa aku utk die…seronok bile die ade dpn mata. tkyah ngadu rindu dan ntah ape2 lagi ayat2 jiwang yg selalu dituturkan oleh mat-mat bunga.huhuhu…kdg tu, klu time nk manja, dpn mata ni pun leh cakap rindu. sbb ape? sbb hati dh syg sgt…aku bkn tk pentingkan study..jgn pulak piker camtu. Study come 1st b4 him…kena la bg perhatian lebihkan..tp,mcm aku ckp aku tahu nk edjas masa aku. Setakat ni,takdelah aku kantoi pd keje2 yg aku buat.Blk dr cineleisure, tgk filem yg ntah ape2 ntah tu, aku dan die merayau lepak kat D’kota kt damansara..uptown. pusing2…pastu amik port kt kedai mkn..mkn. sememangnya aku lapar sgt. Aku jnji kuar ngn die kul 8..tp bile aku ckp ader kuiz hari ni, die cancel..aku merajuk. Sbbnya aku terasa nk keluar dgn die. Lagi pulak hari ni aku ader kelas mlm. Tk dpt kuar…esok mlm aku dh gerak ke terengganu tgk kak lily kawin…ahad maybe aku kena buat saimen..so, ketikanya aku tahu nk edjas time aku, die ngada2 taik kuda lak tknk kuar…aku siap dh order nasi goreng kg kt yan. Tkkan nak cancel lak…Tp, last2 mengalah jgk..kul 9.30 die smp utk amik aku. Huhuhu…aku tk tahu ats sbb ape. Tp kate dia tk nk la aku merajuk dgn die…hahaha. entah aper la syg ni..lps lepak uptown, terus blk ke rumah aku. Dlm kul 3pg jgk lah smp kt rmh. Mmg cari penyakit aku ni. Walhal ader test kan.tp blk2 tu aku study sambilmintak die teman aku kt ym…die takde headphone, so tkleh borak. Jd aku cht ngn die, sambil voice call ngn abg azmi kt India tu.dgn die aku dok citer2 psl topik time dlm keta.dgn abg azmi aku dok bercakap tnpa henti ttg ape yg aku tgh baca.abg tu dok dgr jela ape aku bebel…semua jenis equipment aku sebut die bantai dgr je..menyampuk jgk tu..huhuhu…tgh2 chat ngn bf, gado lak. Hal kecik je pun. Tp dia dan aku sama2 ego…Cuma, die pulak merajuk lebih dr aku. Siap tutup hp…sah2 smp pagi ni, takde kabar lagi dr die.ape sgtlah permintaan aku. Aku Cuma minta die citer balik benda yg sedia ada. Mungkin jgk die tknak ingt kisah silam die. Tp klu tk nk ingt, knp mesti sebut2 dpn aku….dia selalu kata die dh berubah jd baik..dulu die jahat bla..bla..tkmo citer diam. Jgn sebut2 dpn aku. Ini tidak, buat org tertanya2.jahat sgt ke bf aku ni? Ape yg die dh buat smp selalu ckp mcm ni? Merompak ke? (huh mintak dijauhkan)…aku tk nk fikir lagi jauh.aku ni klu dah start berfikir, mahu menyimpang je…pastu dia berjanji akan ceritakan pd aku.lg la aku excited nk tahu. pastu, die kata sekadar janji je tu….

Ketahuilah hubby, sy Cuma nk tahu je…sekurang2nya sy tahu aper yg dah berlaku. Dan sy takkan biar awk jd mcm dulu…susah sgt ke nk berkongsi dgn sy? Sbb sy ni syg awk la…sy tanya awk baik2…dan sy nk tahu. Tp klu awk rasa sy terlalu mendesak…sy minta maaf. Sy tak berniat nk buat awk mcm tu. Sy cuba kawal kehendak sy utk mengetahui….awk maafkan sy tak?

Advertisements

surat chenta

 aku dapat email dari member. title die ‘surat chenta yang lawak’. tp pd aku walaupun surat ni mmg berunsurkan komedi (klu dlm filem sebut camtu), ia tetap menyentuh ke dalam hati aku. ade benarnya dgn apa yg diucapkan oleh sang pecinta ni. setiap orang yang dilanda cinta, pernah bercinta…tak byk pun slh satu daripada ni pasti ader yang penah korang lalui bersama pasangan. baik wanita atau perempuan..tp mostly perkara ni mmg jd pada lelaki la. lg pun, lelaki yg tulis surat ni kan. aku paste kat sini utk tontonan korang….

“Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:
1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi akuarium… tengok ikan emas tengah romen.

13. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang.

16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa.

17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat.
:: Nota Kaki ::
isk..sedey bace surat chenta camnie..lawak pun ade gak..moral of da story..
jgn ler kapel ngan org yg x reti hargai kite..hehu..

bahagiakah aku?

statement cam tajuk novel lak. tp, aku mmg nk ckp aku cuba cari kebahagiaan. ssh tul nk cari bf kan. mmgla org kata aku ni muda lagi. study pun tk abis. tp kan seronok klu ader bf…alkisahnya, aku dh biasa ader bf..jd bile dh tkde bf aku rasa sunyi. takde geng nak kuar, takde tmpt nk manja2, ngadu prblem2 yg remeh temeh. mmg pd family or frens kite leh luahkan jgk. tp dgn bf ni lain skit. kita leh bincang psl masa depan. leh mengadu psl kwn2 yang menyakat kite…mcm2 la…tp klu aku citer kt mak pasal mmber aku menyakat aku, kang mak aku bebel blk kt aku. kan tak sama tu. hati org tua, hati kwn2…dan hati org yg kite pggil special bf ni lain…pemikiran dorg pn tak sama…

hari tu, ader jgk aku try2 kuar ngn mamat bernama hasral…hahaha…ingtkan ok la mamat tu…byk prblem jgk bile aku kwn dgn dia… 2 minggu je..pastu, dia senyap tnpa berita.call aku pn tk angkat.msg aku pn tk jwb..ntah ape la slh aku ni. dan skrg aku cari kawan baru lagi…hehehe korg rasa2 aku dh jmp lom???hahahaha…mcm haram….

aku dah mula sukekan bdk ni…erm….very funny, tp pemalu ngn kwn2 pompuan aku. aku ni je muke tak tahu malu.huhuhu….buat masa ni, die ok..better than hasral tu la…yg busy dgn keje die…langsung tk pedulikkan aku. ala, pompuan ni kan sukekan perhatian…

ni aku bagi tips2 utk org lelaki yg nak tekel pompuan or yg nk memahami pompuan.

1. pompuan ni suke dimanjakan…tp tgk la cara manja tu camne. jgn la smp tergedik2 kan..manja maksudnya, berbunga2 la hati die kalau lelaki tu pnggil sayang, darling ke, anje ke…hahaha dan pelbagai lagila nama panggilan manja.

2. mmg pompuan ni suke kan kemewahan..erm, tk dinafikan. mewah bukan bermakna kene beli brg2 yg mahal…bkn bermakna ko kene mkn kat restoran 5 stars..tp mewah kat sini maksudnya…dorang suke apabila lelaki ni memberi…memberi hadiah ke, beri kad ke….tapi, pompuan ni rasa seronok dan teruja klu dpt gift dr lelaki. tak caya??? erm, hsemate aku ni, bf die belikan bunga sejambak kat die, terjerit2 satu rmh…dan senyum sampai ke telinga……lps tu, luahkan rasa kegembiraan die kt hsmate aku yg lain…(5 org kesemuanya)

3. perempuan suke perhatian. klu ader prblem kecik2 mcm kawan2 menyakat die ke…die citer kt korang..jgnlah ignore je….support la skit…klu dpt bf yg otak gile2 sama naik ngn gf tu..lagi best. ala, korang mesti jmp punye kapel yg cenggini. sehati sejiwa…tp takdelah melampau bergurau smp tak fikir maruah masing2 kan..phm2 sendiri la…jd perhatian kt sini, mendengar, memujuk, dan sebagainya…yg penting ayat mesti power..hahahaha

ala…ader byk lg tips2 yg bagus utk dikongsi bersama..klu korang ader perkara yg nak share ngn aku…join our club…hahaha….poyo tul promote…aku nak gi kelas ni. sb tu tk dpt tulis byk. ok….sambung mlm nnti ke…eh ….huhuhhu cau cin cau cendol….